Jak se bydlí v přízemní dřevostavbě?

Jak se bydlí v přízemní dřevostavbě?

Redakce | Pondělí, 03. září 2018 |

Přidat na Seznam.cz

Reference na firmu, která staví dřevostavby, je velmi dobrým vodítkem pří výběru dodavatele nového domu. A právě zkušenosti jiných stevebníků rozhodly o bydlení v dřevostavbě v případě Petra a Jany. Bydlet ve vlastním domě, a hlavně bez schodů, to byl jejich sen. A protože sny si má člověk plnit, došlo i na splnění snu o novém bydlení. A jak se ukázalo, v jednopodlažním domku od firmy ATRIUM, jsou manželé velmi spokojeni.

Proč jste si vybrali právě dřevostavbu?

Protože jsme chtěli, aby výstavba trvala co nejkratší dobu. A to u dřevostavby je zaručené. Sice trvala příprava před samotnou stavbou delší dobu, než jsme čekali, ale po získání stavebního povolení šlo již vše jako „po másle".

Rozhodovali jste se mezi typovými a individuálními projekty?

Řekli jsme si, že se nejprve porozhlédneme po katalogových nabídkách, a nakonec jsme si i vybrali. Dům NOVA 109 nás zaujal tím, že odpovídal velikostí i podlažností, a příjemně nás také překvapilo, že firma nám vyšla vstříc i při následných úpravách, které jsme si přáli.

přízemní dřevostavba bungalov

Obr.: Atypická realizace nízkoenergetické dřevostavby na klíč. Foto: ATRIUM

Jaký vliv měly při výběru dodavatele vašeho domu reference na firmu?

Dá se říct, že poměrně zásadní. Reference nebo zkušenosti s firmou jsou pro nás velkým vodítkem. Při prohlížení časopisu o bydlení se díváte, jak a co která firma staví a tak mě i zaujal článek o rodině, která také postavila dům s firmou ATRIUM. A tahle reference v podstatě rozhodla o tom, že firmu oslovíme. Zašli jsme do vzorového domu v Brně, prohlédli jsme si ho a rovnou jsme se domluvili i na úpravách vybraného projektu.

Jak naplnil dům vaše očekávání?

V domě bydlíme již čtvrtý rok a jsme nadmíru spokojeni. Všechno odpovídá tomu, co jsme si vysnili a co jsme chtěli.

Změnili byste nyní něco na svém domě?

Neměnili bychom nic, jen bychom si "příště" objednali v části domu podlahové topení. Ale na to člověk přijde až s užíváním domu a teplo od podlahy si dopřejeme třeba až v našem dalším domě.


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop