Sprchové soupravy SANITINO poskytnou vašemu tělu dokonalou očistu

Sprchové soupravy SANITINO poskytnou vašemu tělu dokonalou očistu

Redakce | Středa, 31. leden 2024 |

Přidat na Seznam.cz

Péče o tělo zahrnuje nejen vyváženou stravu, fyzickou aktivitu a odpočinek, ale i pravidelnou očistu. A právě v této oblasti vám mohou pomoci sprchové soupravy, jež vedle běžné očisty nabízejí také řadu dalších možností, jak podpořit vaši kondici.

Co je součástí sprchového setu?


Plný sprchový set obvykle sestává z ruční sprchy se sprchovou hadicí, hlavové sprchy, sprchové tyče s pojízdným držákem a případně sprchovou baterií (nejčastěji pákovou či termostatickou). Existují také sprchové soupravy bez sprchové baterie nebo bez hlavové sprchy.

Vybrat si obvykle můžeme z variant instalace na stěnu nebo pod omítku. V případě instalace pod omítku je třeba ověřit, že jsou součástí sprchové soupravy také podomítková montážní tělesa. Alternativou ke sprchové tyči je fixní držák na zeď, který se napevno přivrtá na jeden bod ke stěně. Někdy je držák součástí sprchového kolínka.

Termostatická baterie je z hlediska ovládání výrazně snazší a bezpečnější. Některé tlačítkové verze pak umožňují spustit oba spotřebiče naráz.

Na co se zaměřit při výběru sprchového setu


Vedle technických parametrů a samotného designu je vhodné věnovat pozornost i dalším detailům, jež vám umožní užít si sprchování opravdu naplno:

  • 1. Složitost instalace: Moderní výrobky bývají vybaveny systémem rychlé a snadné instalace, přesto je v případě podomítkových souprav potřeba stavební zásah (zabudování montážních těles).
  • 2. Přepínání mezi jednotlivými prvky: U pákových bateriích přepínání obvykle zajišťuje mechanický přepínač s aretací. Vyzkoušejte jeho „pohyblivost". Termostatická baterie nabízí vyšší komfort. Příslušný spotřebič zvolíte otočením rukojeti k danému symbolu. Tím jej zároveň spustíte a regulujete intenzitu proudu. Některé tlačítkové varianty termostatických baterií umožňují spustit oba spotřebiče najednou.
  • 3. Přepínání mezi proudy: Nejčastějším způsobem je otočením samotné sprchové hlavice, což může být po čase poněkud tužší záležitost. Efektivnějším způsobem je možnost přepínání pomocí ovládacího tlačítka přímo na hlavici nebo u ruční sprchy na rukojeti. U některých sprchový souprav vybavených termostatickou baterií přepínáte proudy přímo na baterii.
  • 4. Ruční sprcha: Vyzkoušejte si, jak vám sprcha „padne" do ruky a hlavně, jak „těžká" pro vás je, přeci jen je třeba s ní pohodlně manipulovat.
  • 5. Množství a typ proudů: Zatímco hlavová sprcha obvykle sestává z jednoho typu proudu (velmi příjemný je například tropický déšť), ruční sprcha jich nabízí hned několik (nejčastěji masážní, relaxační, kombinovaný). Abyste si proud hlavové sprchy opravdu vychutnali, zvolte větší rozměry, čímž vodní paprsky získají možnost zahalit celé vaše tělo.

Mohlo by vás zajímat

Jaky vybrat sprchový kout do dřevostavby
 

Technologické bonusy


Díky moderním technologiím se i sprchování posunulo od běžné očisty také k relaxaci nebo naopak k fyzické aktivaci. Vyberte tedy takové sprchové hlavice, jež vám tento prožitek prostřednictvím svých proudů umožní. Dalším aspektem je spotřeba vody a s tím související náklady. Ačkoli sprchování nespotřebuje tolik vody jako napuštění vany, pořád může být spotřeba relativně vysoká.

Proto má řada výrobků zabudované technologie na úsporu vody (často mohou být i součástí sprchových baterií). Množství spotřebované vody se výrazně sníží, váš prožitek však zůstane i nadále intenzivní. Skvělým vylepšením jsou různé technologie chránící povrchy před fyzickým poškozením či usazováním nečistot a vodního kamene.

DrevoaStavby.cz Sprchová souprava SANITINO

Zdroj: SANITINO

Důležitá je údržba


Aby zůstala sprchová soustava krásná a zejména funkční po mnoho let, je třeba i pravidelné údržby. Největším tématem je riziko vzniku vodního kamene a také přemnožení nežádoucích mikroorganismů, jež nám mohou způsobovat nepříjemné komplikace.

Tato rizika se minimalizují zabudováním různých technologií, které chrání povrchy, ale také usnadňují údržbu samotných sprchovacích nopků. Modernější výrobky mají i samočistící technologie, kdy stačí sprchové nopky po použití pouze setřít prsty či vlhkým hadříkem.

DrevoaStavby.cz Sprchová souprava SANITINO

Zdroj: SANITINO

Výhody a limity sprchové soustavy


  • + vyladěná sestava sprchových prvků, jež maximalizují zážitek i efektivitu sprchování
  • + funkčně i esteticky sladěné výrobky
  • + časová úspora při výběru ladících produktů
  • + finanční úspora
  • - ne vždy nalezneme přesnou kombinaci, kterou jsme si představovali

Sanitino | Výběr sprchových souprav nejen do dřevostavby→

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Design”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop