Tisk
Symbolika dřevěných masivních podlah FEEL WOOD

Symbolika dřevěných masivních podlah FEEL WOOD

DAS | Sobota, 03. prosinec 2016 |

Přidat na Seznam.cz

Dřevěná podlaha nezestárne a bude vždycky in, o tom není pochyb. Pokud jste se tedy definitivně rozhodli, že chcete mít ve své dřevostavbě masivní podlahu, určitě neděláte chybu. Teď vám zbývá vybrat konkrétní druh dřeva, dekor a typ povrchové úpravy. Zvláštní pozornost byste měli věnovat právě dřevu, ze kterého je masivní podlaha FEEL WOOD vyrobena.

Pro staré Kelty byly stromy posvátné. Viděli v nich sílu a mystickou energii. Stálezelené stromy symbolizovaly dlouhověkost či nesmrtelnost, opadavé zase obrodu a znovuzrození. Každý národ a kmen pak uctíval různé druhy stromů – buddhisté fíkovník, Řekové stromy zasvěcovali svým bohům, Číňané věřili, že se ve stromech usídlují duše mrtvých a Keltové dokonce podle stromů sestavili kalendář, tzv. stromoskop. Nejposvátnější pak byl pro ně dub.

Každé dřevo a s ním i podlaha má v sobě určitou symboliku

01Borovicová podlaha

Keltové borovici nazývali matkou moudrosti. Borovice patří mezi nejstaršími stromy na našem území a symbolizují vytrvalost a skromnost. Krásnou žilkovanou kresbu v medově žluté až červenohnědé barvě s velkými suky doplňuje příjemná intenzivní vůně. Borovicové dřevo nám má dodávat radost do života, tak ho vyzkoušejte!

02Dubová podlaha

Dub je posvátným stromem všech Evropanů, se kterými je spojen velmi dlouhou tradicí. Ukrývá k sobě vitalitu, odvahu, sílu, houževnatost a vytrvalost. A tytéž vlastnosti přenáší i do dubové podlahy. V přírodě je schopen přežít i mocný zásah blesku. Sami uvidíte, co všechno vydrží u vás doma.

03Modřínová podlaha

Modřín je nejtvrdším jehličnanem s nevšedně hustou kresbou s červenohnědým nádechem. Ihned se stává dominantou interiéru. Modříny se přezdívají stromy lesních víl a slibují vám odolnost, pevnost a spolehlivost. Tradice říká, že v blízkosti modřínu lépe využijete všechna svá nadání.

04Smrková podlaha 

Světlá barva, jemná kresba a nevýrazné suky jsou tak typické pro smrkovou podlahu. V kombinaci s tmavším nábytkem bude skvostná. Smrk podle tradic pročišťuje mysl a vkládá do života tolik potřebný řád. Vnese řád i do vaší domácnosti?

05Jasanové podlahy

Jasanové dřevo využívali s oblibou Keltové pro výrobu luků a magických holí. Díky perfektní odolnosti vůči vodě posloužilo i na výrobu člunů. Jemná struktura jasanové podlahy se hodí do každého typu bydlení, určitě tedy i do toho vašeho.

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Podlahy a povrchy”

Více článků »

  • Banner

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop