Suchá podlaha RigiStabil je ideální do dřevostaveb. Její montáž zvládnete i svépomocí

Suchá podlaha RigiStabil je ideální do dřevostaveb. Její montáž zvládnete i svépomocí

Komerční sdělení | Čtvrtek, 29. červenec 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Při pokládce suché podlahy se obejdete bez nebo s minimem vlhkých procesů. Mezi její hlavní výhody patří i nízká hmotnost, zvuková neprůzvučnost a rychlý postup při montáži. Podlahu RigiStabil si jednoduše položíte i svépomocí.

Skladbu suché podlahy RigiStabil je vhodné doplnit o vyrovnávací podsyp v případě nerovností podkladu, o podlahové vytápění pro větší ekonomickou efektivitu nebo o minerální izolaci pro ještě lepší akustické vlastnosti.

Při dodržení montážního postupu je možné použít téměř jakoukoliv krytinu, od koberců přes dřevěné plovoucí podlahy až po keramické dlažby. V kombinaci s hydroizolací si poradí i se zvýšenou vzdušnou vlhkostí, např. v koupelně.

Podlahy suchou cestou jsou vhodné nejen do dřevostaveb. Díky nízké hmotnosti celé skladby konstrukce zbytečně nezatěžují stropy a hodí se tak i při řešení střešní nástavby či rekonstrukci podkroví. Jejich pokládka se navíc obejde bez dlouhých technologických přestávek a bez zanášení vlhkosti do stávajících konstrukcí.

Výhody suchých podlah RigiStabil:


  • Nízká hmotnost nezatěžuje stávající konstrukce.
  • Rychlý výstavba bez technologických přestávek.
  • Bez zanášení vlhkosti do stávajících konstrukcí.
  • Dobré akustické vlastnosti.
  • Kompatibilní s podlahovým vytápěním.

podlahovy-dilec-Rigips-RigiStabil

obr.: Podlahové dílce RigiStabil E25 jsou 2 sádrovláknité desky slepené k sobě, každá z nich má po obvodu polodrážku. Suché podlahy jsou vhodné do všech staveb s běžným provozem. Používají se v dřevostavbách, rodinných domech, kancelářských budovách i při rekonstrukcích starého bytového fondu. Vizualizace: Rigips

Spočítejte si spotřebu materiálu na suchou podlahu RigiStabil


Chcete vědět, kolik materiálu budete na montáž suché podlahy potřebovat? Vyzkoušejte kalkulačku RigiStabil. Ve třech krocích jednoduše zjistíte vše potřebné a materiál můžete poptat rovnou poptat u distributora či objednat kompletní montáž u realizační firmy přes portál NejŘemeslníci.cz. NejŘemeslníci.cz jsou největší odborný řemeslný portál, který pomáhá 60 tisícům poptávajícím najít řemeslníka.

kalkulacka-RigiStabil

Postup montáže suché podlahy RigiStabil svépomocí


  • Nejprve bychom měli připravit povrch pro pokládku připravit tak, aby byl rovný, stabilní a dostatečně únosný. Konstrukce budovy musí být opatřena hydroizolací proti zemní vlhkosti.
  • K zabránění působení zbytkové vlhkosti nového betonového podkladu je nutné použít separační polyethylenovou fólii.
  • Poté vytvoříme dilatační spáru tím, že podél místnosti umístíme izolační pás z minerální plsti nebo pěnové hmoty o tloušťce 5 – 10 mm. Tím také zabráníme přenosu zvuku mezi podlahou a okolními konstrukcemi.
  • Veškeré nerovnosti podkladu musí být pečlivě vyrovnány. S malými nerovnostmi nám pomůže spárovací tmel MAX (do tl. 5 mm), samonivelační stěrka (do tl. 10 mm) nebo např. Mirelon. Suchý vyrovnávací podsyp Rigips pomůže k vyrovnání větších nerovností od 10 do 60 mm.
  • Podlahové dílce začínáme pokládat od levého protilehlého rohu místnosti z pohledu vstupu do místnosti. U těch dílců, které se pokládají ke stěně, je nutné odříznout polodrážku pomocí kotoučové pily s vodící lištou.
  • Jednotlivé díly spojujeme podlahovým lepidlem a musíme dávat velký pozor, aby do sebe jednotlivé díly perfektně zapadaly. Podlahové dílce RigiStabil musíme nakonec ukotvit pomocí rozpěrných sponek či šroubů RigiStabil do suchých podlah.
  • V případě desek položíme nejprve vrstvu desek nasucho lícovým kartonem dolů a na ní naneseme v pruzích podlahové lepidlo Rigidur.
  • Druhou vrstvu položíme lícovým kartonem nahoru tak, aby se spáry vzájemně překrývaly.
  • Ještě než lepidlo zaschne, spojíme vrstvy desek rozpěrnými sponkami či šrouby.
  • Po zaschnutí a odstranění zbytků lepidla je podlaha připravena k pokládce finální podlahové krytiny.
  • Podklad dále upravíme dle zvolené finální krytiny.

příprava povrchu na pokládku suché podlahy RigiStabilSkládání podlahových dílců suché podhaly RigiStabil

 

Nanášení podlahového lepidla Rigidur na podlahové dílce RigiStabil.Podlahové lepidlo Rigidur.

 

Navštivte kurz Škola suché výstavby


Nejste si jistí, že pokládku suché podlahy RigiStabil zvládnete sami? Navštivte kurz ve Škole suché výstavby, kde vás naučí práci se sádrokartonovými deskami i dílci RigiStabil.

Zkušení odborníci vám vysvětlí rozdíly mezi jednotlivými skladbami podlah, jejich účelem použití a samotnou montáž s přípravou podkladu si samozřejmě i vyzkoušíte. S technickými dotazy a otázkami ohledně volby správné skladby konstrukce podlahy se můžete obracet na technickou podporu Rigips.

Jak na pokládku suché podlahy RigiStabil svépomocí? To se dozvíte ve výše zveřejněném videonávodu YouTube kanálu společnosti Rigips, která je jedničkou na trhu v oblasti suché stavby.

Více informací o suché podlaze RigiStabil Rigips→

Rigips-Saint-Gobain-logo

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Podlahy a povrchy”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop