Tisk
OBRAZEM: <small>Dulieu Residence je místo, kterému jeho obyvatelé přezdívají Ráj</small>

OBRAZEM: Dulieu Residence je místo, kterému jeho obyvatelé přezdívají Ráj

Dagmar Šimonová | Úterý, 14. únor 2012 |

Přidat na Seznam.cz

Po celém světě vyrůstá denně mnoho krásných dřevostaveb, bohužel není v našich silách vám je všechny včas představit. Proto pečlivě vybíráme ty nejzajímavější. Čím nás zaujala Dulieu Residence na Novém Zélandu? Téměř neuvěřitelným pozemkem, který je také podle realizátorů snem každého stavebníka i architekta. Na dosah od civilizace a přitom v soukromé náruči přírody. Taková je malá mýtina na břehu řeky Akatarawa, kolem dokola obehnaná krásným lužním lesem.

Dulieu Residence od studio MWADulieu Residence od studio MWADulieu Residence od studio MWA

 

 

 

Dům nemá jediného blízkého souseda, může se tak bez zábran otevřít do okolní přírody


Dulieu Residence od studio MWAPůdorysný program jednopodlažní skeletové dřevostavby je zcela striktně podřízen jednomu hlavnímu účelu – maximálnímu propojení všech pokojů s okolní přírodou. Proto je obálka domu ze 70 procent prosklená a kolem celého obvodu domu můžeme francouzskými okny vystoupit na vyvýšenou terasu.

 

Dulieu Residence od studio MWA„Takové masivní prosklení můžete realizovat pouze u domů, které jsou zcela izolované od okolního světa a nevadí tak, když intimní život rodiny vystavíte na odiv. Celkový charakter budovy i použité materiály, u nichž bylo především v interiéru dbáno na snadnou udržitelnost, byly výsledkem jen krátké rozmluvy s investorem. Pokud před vás někdo postaví podobný pozemek, opravdu nemusíte dlouho přemýšlet, co by se na něj hodilo," říkají architekti za studia Mikulcic Worldwide Architecture.

 

PARATIHO znamená maorsky Ráj

 

Dulieu Residence od studio MWADulieu Residence od studio MWADulieu Residence od studio MWA

 

 
Dulieu Residence od studio MWAV domě nalezneme třímístnou garáž a sekci pro hosty, která je díky nezávislému sociálnímu zařízení oddělitelná od hlavní části domu. V té se nachází kuchyně s obývacím pokojem a jídelna s místem pro odpočinek po vydatném nedělním obědě. V této části domu najdeme ještě ložnici s šatnou a koupelnou. Ve střední půdorysné zóně je umístěná pracovna. Krátkou dobu po nastěhování začali stavebníci svému domu přezdívat PARATIHO, což v jazyce původních obyvatel znamená Ráj. Jak se vám líbí?

  

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Realizované dřevostavby”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop