Tisk
VELUX představuje unikátní světlík s  bezrámovým zaobleným zasklením

VELUX představuje unikátní světlík s bezrámovým zaobleným zasklením

Komerční sdělení | Úterý, 18. červenec 2017 |

Přidat na Seznam.cz

Společnost VELUX, přední výrobce střešních oken a jejich příslušenství představuje jako první na světě inovativní novinku – světlík se zaobleným zasklením. Atraktivní řešení pro ploché střechy ocení architekti i majitelé domů. Nový světlík se se zaobleným bezrámovým zasklením bude v nabídce v osmi různých velikostech a za dostupnou cenu.

Elegantní minimalistický světlík se zaobleným zasklením představuje skvělé řešení pro všechny, kteří plánují prosvětlení prostor pod plochou střechou a očekávají od střešního okna více než štít proti nepříznivému počasí. Tento inovativní design zajišťuje dokonalý odvod deště i na střechách se sklonem 0 stupňů. Zároveň nabízí intenzivní zdroj denního světla a čerstvého vzduchu i čistý výhled na oblohu. Zaoblené zasklení je k dispozici pro světlík pevný, nebo elektricky ovládaný. Elektricky ovládaná varianta pak přináší maximální komfort nejen z pohledu množství přiváděného světla, ale i řízené přirozené ventilace.

„Křivka světlíku plynule a harmonicky navazuje na střešní plášť. Bezrámové zaoblené sklo ale kromě elegantního designu nabízí také bezkonkurenční funkčnost odvodu vody z povrchu světlíku," upřesnila Klára Bukolská, hlavní architekt společnosti VELUX Česká republika.

Pro světlíky se zaobleným zasklením je pro redukci přehřívání ideální solárně ovládaná venkovní markýza (MSG), pro regulaci světla pak využijte vnitřní elektricky nebo solárně napájené plisované rolety (FMG elektricky ovládaná plisovaná roleta, FMK elektricky ovládaná dvojitě plisovaná roleta, FSK solárně ovládaná dvojitě plisovaná roleta).

světlík velux 1Nulový sklon střechy

Pokud jste chtěli v minulosti použít celoskleněný světlík na plochou střechu, musela mít alespoň mírný sklon. Případně bylo nutné vytvořit šikmý rám, aby voda z povrchu skla stékala. Světlíky se zaobleným zasklením VELUX mohou být nyní použity na střechách se sklonem od 0 do 15 stupňů, což otevírá architektům zcela nové možnosti. Tvrzené sklo světlíku o tloušťce až 6 mm je dostatečně odolné proti poškrábání jako jsou kroupy nebo zmrzlý déšť a představuje trvalou součást střechy i s ohledem na budoucnost.

světlík velux 2Čistý výhled na oblohu

Světlík se zaobleným zasklením VELUX umožňuje využít také střechu jako atraktivní zdroj denního světla, takže majitelé mohou těžit ze všech jeho benefitů – z nerušeného výhledu na oblohu, užít si měnící se rytmus dne, ale také mít přístup ke spoustě čerstvého vzduchu a denního světla. Jednoduše řečeno, spojit se s přírodou. Na rozdíl od fasádních oken, které osvětlují pouze obvod místnosti, může být světlík umístěn přímo nad oblíbenou část domu, kde zajistí nejvyšší míru denního světla k práci, odpočinku, k vaření nebo třeba k zábavě.

www.velux.cz

Vaše komentáře (2)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

Více článků »

  • Banner

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

  • Banner

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop