Nechte hluk a starosti za oknem díky akusticky izolačnímu zasklení IZOS Acoustic

Nechte hluk a starosti za oknem díky akusticky izolačnímu zasklení IZOS Acoustic

Komerční sdělení | Pátek, 29. prosinec 2023 |

Přidat na Seznam.cz

Přemýšlíte, jak zlepšit akustický komfort svého domova a hledáte jednoduché a efektivní řešení? Řešením je akusticky izolační zasklení IZOS Acoustic.

Hluk vniká do budov lehkými, respektive tenkými materiály, a tak je sklo logicky v obvodovém plášti nejslabším článkem. Zároveň ale sílí trend zvětšování jeho ploch. Použití nevhodného zasklení může vést k nepříjemnému hluku v interiéru, který má negativní vliv na vaše zdraví a kvalitu života. Dlouhodobé vystavení nadměrnému hluku může vést k chronickému stresu, vyčerpání a dokonce i k poškození sluchu.

Akustická skla IZOS Acoustic jsou navržena tak, aby minimalizovala hladinu hluku v interiéru a zároveň splňovala vysoké požadavky na proslunění. Při návrhu okna navíc můžeme vytvořit skladbu skel s akustickou fólií na míru. Ať už žijete vedle rušné silnice nebo v hustě obydlené oblasti, akustická skla dokážou hluk snížit na takovou úroveň, jako byste se pohybovali v klidné zahradě v bezvětří. S izolačním zasklením IZOS Acoustic můžete navíc kromě klidu dosáhnout také úspor energie.

Kvalitně zpracované zasklení IZOS Acoustic potlačuje hluk na minimum


„Schopnost eliminovat hluk je charakterizována vzduchovou neprůzvučností materiálu, tedy hodnotou vyjadřující rozdíl hladiny akustického tlaku mezi zdrojem hluku a interiérem. Čím je její hodnota vyšší, tím vyšší je akustický výkon zasklení a tím lépe materiál izoluje," vysvětluje Martin Najman, projektový a produktový manažer společnosti HELUZ IZOS.

DrevoaStavby.cz Akusticky izolační zasklení IZOS Acoustic řez izolačním sklem

obr.: Řez izolačním sklem IZOS. Zdroj: HELUZ IZOS

Obrovskou výhodou zasklení IZOS Acoustic je variabilita jeho výroby, kdy je možné kombinovat několik dílčích parametrů a dosáhnout tak nejlepších výsledků v boji s nepříjemným hlukem. Jde především o různé tloušťky jednotlivých tabulí skla v zasklení, využití speciálních fólií nebo unikátní kombinaci několika různých typů skel a tlouštěk kvůli potlačení frekvencí způsobujících vibrace skla. „Kvalitní výrobek ale samozřejmě také vyžaduje správnou odbornou montáž na stavbě, která eliminuje vznik akustických mostů v připojovací spáře," doplňuje Martin Najman.

Klid a úspora energií díky zasklení IZOS


Výběr vhodného skla jde ruku v ruce s požadavkem na akustický komfort, kterého chceme dosáhnout. Ve městech například dosahuje úroveň hluku 65-80 dB, přičemž maximální úroveň hluku při pobytu v interiéru by neměla přesáhnout 35 dB. Zasklení IZOS Acoustic vykazuje útlum 32-52 dB, dokáže tedy hluk z exteriéru eliminovat.

Kromě akustické izolace ale samozřejmě také zasklení HELUZ IZOS plní vysoké požadavky na proslunění, bezpečnost a tepelněizolační vlastnosti. Kombinuje vrstvené sklo se skly s nízkoemisním pokovením, která jsou vsazena do teplého rámečku s molekulovým sítem, mezera mezi nimi je vyplněna argonem. Díky tomu dosahuje výborné hodnoty součinitele prostupu tepla zasklení až Ug=0,5 W/m2K.

Při využití zasklení IZOS ENERGY+ dojde k významnému poklesu energie potřebné pro vytápění, výrobek s rezervou splňuje i požadavky pasivních a energeticky téměř nulových staveb.

Více informací o akusticky izolačním zasklení IZOS Acoustic→

HELUZ IZOS logo

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop