Tisk
Mobilní generátor si můžete pronajmout.  A zbavit se tak starostí

Mobilní generátor si můžete pronajmout. A zbavit se tak starostí

Komerční sdělení | Čtvrtek, 10. srpen 2017 |

Přidat na Seznam.cz

V místech, kde není možné připojení k elektrické síti, jako jsou například stavby nebo venkovní kulturní akce, potřebujeme spolehlivé mobilní generátory, které na místo jednoduše dopravíme a můžeme se na ně po celou dobu spolehnout. Mobilní generátory se dají používat také při plánovaném přerušení nebo výpadku elektrické energie. Není potřeba je pro krátkodobé účely kupovat, dají se snadno pronajmout.

Mobilní generátory, dieselagregáty a elektrocentrály představují účinnou pomoc vždy, když potřebujete zajistit dodávku elektrické energie na nejrůznějších festivalech a venkovních akcích, nebo v případě odstávky a výpadku ve firmách, výrobních halách, na farmách či třeba v obchodních domech. A samozřejmě také na stavbách pro účely vrtání, tryskání a podobně.

obrSkvělou variantu představují mobilní generátory značek Atlas Copco nebo elektrocentrály MEDVED, které mají nenáročný provoz a snadno se obsluhují. Dělí se na několik typů, typ Atlas Copco QES se hodí pro pohon elektrického nářadí a strojů a elektrocentrály typu QAS zase využijete v náročnějším prostředí, citlivějším na kvalitu výstupního napětí.

Vhodné i při kolísání napětí

Mobilní generátory jsou vybavené AVR (Automatic Voltage Regulator) regulací napětí, která se hodí pro napájení všech spotřebičů citlivých na kolísání napětí, jako jsou například počítače, jemná elektronika, měřící přístroje nebo hudební aparatura. Díky této regulaci nedojde k poškození ani selhání spotřebiče a můžete je použít také jako záložní zdroj energie ve firmě.

Pro napájení běžných spotřebičů, jako jsou hydraulické stroje, osvětlení či topení vám stačí stroje se základní kapacitní regulací napětí. Pro zálohování jemné elektroniky, firem, úřadů, serveroven, festivalů a koncertů, potřebujete regulaci výstupního napětí AVR.

Spolehlivost a vysoký výkon

Mobilní generátory Atlas Copco a elektrocentrály MEDVED jsou známé svou spolehlivostí, garantovaným výkonem a nízkou spotřebou paliva. Výši výkonu vybírejte podle spotřebičů, které budete chtít napájet, se vším vám však v půjčovně poradí autorizovaný prodejce. Generátory a elektrocentrály Atlas Copco jsou speciálně odhlučněné a počítejte s hlučností v rozmezí 87-92 dB, takže se nemusíte bát, že budou rušit.

Výkon vs. spotřeba

Dieselagregáty o výkonu 30 a více KVA jsou poháněny dieselovým motorem, který poskytuje nadstandardní výkon a umožňuje generátor krátkodobě přetížit, což oceníte v případě rozběhu stroje s vysokým rozběhovým proudem. Dieselové motory mají vzhledem ke svému výkonu dlouhodobě nižší spotřebu paliva ve srovnání s těmi benzínovými. Pro příklad jednoválcový motor Honda pohánějící centrály do výkonu cca 7 kVA má spotřebu okolo 2 litrů benzínu za hodinu. U dvouválcových benzínových motorů u elektrocentrál 12-25 kVA počítejte se spotřebou okolo 4,5 - 7 litrů za hodinu v závislosti na zatížení motoru. Dieselový motor u 30 kVA generátoru spotřebuje přibližně 4,5 litrů/hod u 80 kVA generátoru okolo 6 litrů. Benzínové elektrocentrály mají však svou výhodu v bezkonkurenční mobilitě a ceně pronájmu.

Jak pronájem probíhá?

Po výběru vhodného stroje vám ho technik přiveze na místo určení a poradí s jeho připojením. K instalaci nepotřebujete žádné další vybavení, elektrický rozvaděč 32 A dvacetimetrový prodlužovací kabel jsou jako možné příslušenství zápůjčky. Generátory jsou natolik jednoduché na obsluhu, že práci s nimi bez problému zvládnete, na požadovaném místě připojíte zemnění k zemnímu vodiči a připojíte generátor buď ze zásuvek, nebo přes svorky přímo k rozvaděči. A pak už jenom jednoduše zapínáte a vypínáte tlačítkem START-STOP. Zapůjčení mobilních generátorů je ideální volbou pro zajištění krátkodobé dodávky energie.

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Technická zařízení”

Více článků »

  • Banner

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop