Vysavač do dřevostavby? Jedině centrální!

Vysavač do dřevostavby? Jedině centrální!

Komerční sdělení | Pondělí, 17. červen 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Hygienicky čistý interiér dřevostavby bez zbytečného zvíření prachu a alergenů, k tomu záruka 25 let na vysavač, snadná manipulace a překvapivě přijatelná cena. Nejen to, ale i mnoho dalších výhod nabízejí centrální vysavače Husky pro majitele dřevostaveb.

Unikátní vlastnost centrálního vysavače

Centrální vysavač je z pohledu ostatních vysavačů na trhu zcela unikátní a odlišné v tom, že jejich hlavní vlastností je odvod nasátého vzduchu spolu s nežádoucím prachem a alergeny mimo obytné prostory. Tuto vlastnost žádný jiný vysavač nemá.

Vývoj vysavačové techniky jde každým rokem dopředu. Jsou nám představovány nové a nové modely domácích vysavačů nejrůznějších barev, tvarů a schopností. Dalo by se zde dlouze diskutovat o tom, zda jsou informace o schopnostech domácích vysavačů pravdivé a nakolik jde jen o marketingovou strategii výrobců.

Centrální vysavač versus domácí vysavač

V nabídce jsou tradiční přenosné vysavače a v posledních letech také velmi oblíbené robotické vysavače. Základní princip vysávání zůstává, ale pokud je porovnáme s centrálním vysavačem, tak zde najdeme velmi značné rozdíly, a to ve prospěch centrálního vysavače.

1. Centrální vysavač nevrací přefiltrovaný vzduch zpět do obytného prostoru

Tím hlavním je, že přenosný nebo robotický vysavač vrací přefiltrovaný vzduch zpět do obytného prostoru, což není vhodné nejen pro alergiky, ale i pro ostatní obyvatele domácnosti. Můžete mít sebelepší filtraci, ale pokud znečištěný vzduch filtr obteče, nečistoty skončí opět v místnosti, kde se navíc rozvíří. Z hlediska alergika takové vysávání nemá příliš smysl, protože tak „honíte" pouze alergeny po místnosti (u robotických vysavačů je to ještě horší).

Základním požadavkem na čistý domov je dostat vzduch spolu s nečistotami mimo obytný prostor. A to umí pouze centrální vysavač, u kterého tak můžeme říct, že splňuje 100% filtraci.

2. Centrální vysavače nejsou omezeny nařízením o maximálním příkonu, což přináší úspory

Další výhodou centrálních vysavačů je, že se jich netýká nařízení ze strany Evropské komise, která povoluje pouze spotřebiče s maximálním příkonem přístroje do 900 wattů. Zde je potřeba zdůraznit, že centrálních vysavačů se tato omezení netýkají, protože jsou z tohoto nařízení vyjmuty!

Centrální vysavače tak disponují výkonem kolem 1800 wattů, což je dvojnásobek než povolená horní hranice výkonu u přenosných vysavačů. To má za následek, že strávíte méně času úklidem, protože vám bude stačit přejet hubicí po koberci jen jednou a ne několikrát.

To také znamená bez problému i poloviční úsporu času provozu vysavače. Tato poloviční doba potřebná pro vysávání se zákonitě musí projevit v nižší spotřebě energie, což jsou další body na straně centrálních vysavačů, kde tím pádem hraje spotřeba elektřiny méně důležitou roli, než u stále či dlouhodobě zapnutých spotřebičů jako jsou lednička, pračka či velkoformátové televize.

centralni-vysavace-husky-interier-drevostavby-drevena-podlaha

3. Dlouhá životnost centrálních vysavačů se zárukou 25 let!

U centrálních vysavačů Husky se můžete spolehnout i na dlouhou životnost, což dokazuje zcela unikátní záruka 25 let. Značka HUSKY tak posouvá vnímání centrálního vysavače od pouhého spotřebiče k opravdové investici, která zvyšuje hodnotu stavby a chrání uživatele před nečekanými výdaji v budoucnosti.

Navíc u Husky se agregáty skládají převážně z recyklované oceli a hliníku, dvou nejvíce recyklovaných materiálů na světě. Pokud vám záleží na životním prostředí, pak je značka Husky správná volba.

Centrální vysavač není zbytečně luxusní ani cenově nedostupný

Mnoho majitelů dřevostaveb sice o centrálních vysavačích ví, ale neoprávněně je řadí do kategorie luxusních a cenově nedostupných výrobků.

Kvalitní centrální vysavač včetně motoru a trubek, zásuvek a instalace na klíč stojí kolem čtyřiceti tisíc korun včetně DPH.

To vzhledem k celkovým nákladům na stavbu domu je pouze zlomkem v rozpočtu; navíc tuto částku není nutné investovat okamžitě.

Centrální vysavač lze instalovat ve dvou fázích

Nejprve si necháte nainstalovat rozvody potrubí, což vás bude stát kolem 12 tisíci korun, a až to vaše finanční situace dovolí, můžete systém osadit motorem.

Zajímavou variantou je také možnost zakoupení instalačních sad pro trubní rozvod, kterou si můžete nainstalovat svépomocí a pro běžný dům v ceně kolem 6 tisíc korun.

Tradice centrálních vysavačů, na kterou se můžete spolehnout

Pro centrální vysavače Husky má na českém trhu výhradní zastoupení společnost Newag s.r.o., která je zde pro vás již 26 let. Nabízí pobočky v Praze, Brně a Hradci Králové. Navíc máme širokou prodejní a servisní síť námi proškolených partnerů pro celé ČR.

centralni-vysavace-husky-cv-2019

Více informací na www.husky.cz

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Technická zařízení”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop