Dřevostavby RD Rýmařov - 50 let výroby a montáže rodinných domů

Dřevostavby RD Rýmařov - 50 let výroby a montáže rodinných domů

Komerční sdělení | Pátek, 11. říjen 2019 |

Přidat na Seznam.cz

V letošním roce společnost RD Rýmařov předá jednomu ze zákazníků jubilejní stavbu s pořadovým číslem 25 000! Zároveň oslaví 50 let výroby a montáží svých rodinných domů.

Ze dřeva se obydlí stavěla od nepaměti, ale éra moderní dřevostavby se u nás datuje od roku 1969. To začala v tehdejším národním podniku RD Jeseník licenční výroba montovaných rodinných domů firmy Okal z Hannoveru.

logo-rd-rymarov-50-let

Produkt s vůní Západu

Nové licenční stavby s visačkou Okal tehdy představovaly skoro jediný možný kontakt zdejšího stavebníka s evropskou úrovní progresivních konstrukčních technologií. O produkt s vůní Západu a s nesporným puncem výjimečnosti byl tehdy v Československu ohromný zájem. Na dodávku se běžně čekalo dlouhé měsíce. Pilotní projekt Okal 117 byl dispozičně řešen jako 6+1 a nepochybně představoval i z dnešního hlediska vysoký obytný komfort!

dum-Benelux-rd-rymarov

Čtyři éčka - ekonomický, ekologický, estetický a energetický

I po skončení platnosti licenční smlouvy společnost RD Rýmařov dál formovala technické provedení a architekturu moderního rodinného domu. Prioritně šlo o pohodlné bydlení. To ovšem muselo splňovat náročná hlediska ekonomická, ekologická, estetická a především energetická. Tato čtyři éčka se v Rýmařově stávala oficiální firemní filozofií už dávno předtím, než se právě o těchto kvalitách začalo masově mluvit snad na všech evropských staveništích. Po změně politických i ekonomických podmínek v roce 1989 pak tato úroveň umožnila okamžitý vstup na exportní trhy.

Žádné vzdušné zámky

Aktuálně máme v případě společnosti RD Rýmařov tu čest s ryze českou firmou, která loni předala nové rodinné domy 438 zákazníkům a na další dva roky má vyprodáno! Nejen typové stavby, ale i individuálně pojaté projekty a také spolupráce s významnými developery se stávají důkazem všestranných předností používaného systému.

V novodobé historii podniku RD Rýmařov dominuje jeden fakt. Stavebník či chceme-li investor bývá rovněž projektantem. Řečeno v nadsázce a s cílem zdůraznit, že tady se nestavějí žádné vzdušné zámky. Svého času to velmi výstižně řekl spolumajitel a obchodní ředitel společnosti Jiří Pohloudek: „Naše nejžádanější domy jsou projektovány finančními možnostmi lidí, kteří v těch domech budou bydlet! Ve shodě s bankami jsme došli k závěru, že maximální částka, jakou budou naši potenciální zákazníci schopni za svůj domov vynaložit, se blíží třem milionům korun. Do takového limitu jsme se tedy museli s cenami dostat."

dum-LARGO-rd-rymarov

Aktuální katalog domů RD Rýmařov obsahuje hned deset typů, které maximálně třímilionový požadavek splňují. A to přes skutečnost, že rýmařovská nabídka je programově nadstandardní. Takže v ceně domu stavěného formou dodávky na klíč, bývají obsažené i položky, které jiní dodavatelé účtují samostatně.

V segmentu vývoje a staveb montovaných domů na bázi dřeva je RD Rýmařov dávno firmou evropského významu. Má špičkové evropské výsledky ve smyslu dosahovaných objemů výroby, plní nejpřísnější evropská kvalitativní měřítka.

Další informace na www.rdrymarov.cz

logo-RD rymarov

DaS 3-2019 advertorial
Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Zajímavosti”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop