Úsporná miniaturní mobilní dřevostavba "Magenta Tiny House" – řešení pro pojízdné trvalé bydlení

Úsporná miniaturní mobilní dřevostavba "Magenta Tiny House" – řešení pro pojízdné trvalé bydlení

Michal Babor | Pátek, 31. květen 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Architekt Vojtěch Valda se dlouhodobě zabývá myšlenkou úsporných miniaturních a mobilních domů. Jeho nejnovějším projektem je prototyp mobilní mini dřevostavby Magenta Tiny House postavené na plochém, běžně dostupném přívěsu.

Kompletně zaizolovaná dřevostavba je vybavena kuchyňkou, chemickou toaletou, kamny na dřevo a elektrickými rozvody, které jsou napájeny pomocí klasické karavanové přípojky.

miniaturni-mobilni-drevostavba-magenta-tiny-house-interier-1

Jako úložné prostory fungují sítě po stěnách a pod stropem. Mini domek na kolečkách si může postavit každý i svépomocí za zhruba tři sta tisíc korun včetně přívěsu podle návodu dostupného na internetu.

miniaturni-mobilni-drevostavba-magenta-tiny-house-interier-2

Magenta Tiny House je náš manifest soudobého nezávislého bydlení, apel proti hypotékám, úvěrům a zadlužování," říká Vojtěch Valda. „Podobné miniaturní domky se těší obrovské přízni zejména ve Spojených státech, my jsme bohužel více vázáni na místo a pojízdné trvalé bydlení u nás proto bude vždy spíše okrajovým jevem, ničím, co by z dlouhodobého hlediska zanechalo ve stereotypech bydlení nějakou hlubší stopu."

Foto: Pin-Up Houses


Mohlo by vás zajímat:

tiny-house-mini-drevostavba-maly-dreveny-dum
 
mini domek malá dřevostavba na kolech UF
 
minidřevostavba tiny house
 
DaS 2-2019
Mgr. Michal Babor

Z životní dráhy učitele, kterým jsem chtěl být snad už v peřince, jsem před drahnou řádkou let zběhl do sféry časopisů o bydlení. Ze zaměstnance jsem se před deseti lety stal zaměstnavatelem, ale redakční práci zůstávám věrný...

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Zajímavosti”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop