Poznávací soutěž

Často si lámeme hlavu nad tím, k čemu sloužil určitý předmět nalezený na půdě staré chalupy. Pojďte si lámat hlavu s námi a zapojte se do soutěže, která je právě na poznávání takových předmětů založena, a vyhrajte roční předplatné časopisu sruby&roubenky, vstupenky do botanické zahrady v Praze-Troji, SodaStream FIZZ Green nebo výpravnou publikaci Poselství dřeva.

Tisk

Pravidla poznávací soutěže

Přidat na Seznam.cz

Na půdách a ve stodolách historických roubených chalup najdeme dodnes mnoho předmětů, které sloužily jako nástroje nebo nářadí pro provozování různých tradičních řemesel nebo k běžnému životu dřívějších obyvatel. Nad tím, k čemu některé předměty sloužily, si dlouho lámeme hlavu a odhalení jejich účelu nás často hodně překvapí! Většinou jsou vyhledávanými sbírkovými předměty muzeí a skanzenů, mnozí současní majitelé roubenek jimi zdobí police světnic, zahrady a okolí chalup.

Pravidla: Každé týden v pondělí uveřejníme na našich internetových stránkách www.drevoastavby.cz a www.facebook.com/drevoastavby fotografii jednoho předmětu. Následující pondělí bude vybrán autor nejzajímavější správné odpovědi, kterého odměníme ročním předplatným časopisu sruby&roubenky a vstupenkou pro 2 osoby do botanické zahrady v Praze-Troji, jeho odpověď případně i zveřejníme. Všechny správné odpovědi za období srpen-říjen postupují do závěrečného hodnocení, které proběhne v čísle 4/2012 časopisu sruby&roubenky (vychází 12. listopadu). Čtenáři, kteří budou mít nejvíc správných odpovědí, se stávají vítězi první až třetí hlavní ceny. Při stejném počtu správných odpovědí rozhodne o vítězích los.

Ceny pro vítěze:

Na internetu každý týden hrajete o roční předplatné časopisu sruby&roubenky a dvě vstupenky do Botanické zahrady Praha-Troja.
časopis sruby&roubenkyBotanická zahrada v Praze-Tróji

Hlavní ceny:

Soda Stream FIZZ Green1. cena SodaStream FIZZ Green

Poselství dřeva2. a 3. cena publikace Poselství dřeva z nakladatelství Golempress. Kniha o dřevu a lidech, kteří s ním po staletí pracovali a žili, přibližuje více jak 120 řemesel a provází po historii práce se dřevem od středověku až po dnešek. Z více než sedmisetstránkové výpravné publikace čerpáme v soutěži mnohé informace a fotografie, můžeme ji milovníkům dřeva jen doporučit..

 

 


Předmět pro pětadvacátý týden

Soutěžní předmět č.25Poznáte, k čemu sloužil tento předmět? Svou odpověď vyplňte do soutěžního formuláře, autora nejzajímavější správné odpovědi odměníme ročním předplatným časopisu sruby&roubenky a vstupenkou pro 2 osoby do botanické zahrady v Praze-Troji, jeho odpověď případně i zveřejníme.


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop