Tisk
Panelové dřevostavby: <small>Montáž dřevostavby MS 07 od společnosti MS Haus</small>

Panelové dřevostavby: Montáž dřevostavby MS 07 od společnosti MS Haus

Dagmar Šimonová | Středa, 03. prosinec 2014 |

Přidat na Seznam.cz

Na předem připravenou základovou desku se pomocí jeřábu usazují předem připravené panely. Jejich základem je rámová konstrukce 140x60 mm oboustranně opláštěná sádrovláknitými deskami Fermacell. Výplň tvoří minerální izolace, z vnější strany polystyren s kontaktním fasádním systémem (zatím bez finální úpravy). Panely pro celý dům se vešly na jeden kamion, jeřábem s dlouhou rukou se přemisťují na místo stavby a jednoduše kotví k sobě vruty. Zároveň se ocelovými kotvami připevňují k základové desce..

Výhodou tovární předvýroby je možnost osadit panely okny a dveřmi. Montáž se tak urychluje, navíc, v případě nepříznivého počasí, je stavba ještě rychleji uzavřena.

Nosnou konstrukci střechy tvoří lehké sbíjené vazníky. Také tato část se připravuje v předvýrobě, dřevo už je ošetřeno proti hmyzu a jednotlivé prvky označeny tak, aby montáž krovu mohla probíhat rychle a jednoduše. I nejdelší prvky střešní konstrukce zvládnou za spolupráce jeřábu usadit dva dělníci. Po devíti hodinách montáže byla dokončena instalace vazníků a mohlo se začít s pokládkou střešní krytiny. Dům je tak za necelé dva dny pod střechou a mohou začít dokončovací práce.

1 kopie234567

 

 

 

 

 

 

 


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop