Tisk
Čokoládová podlaha vykreslí v dřevostavbě tu nejútulnější atmosféru

Čokoládová podlaha vykreslí v dřevostavbě tu nejútulnější atmosféru

Čtvrtek, 22. prosinec 2011 |

Přidat na Seznam.cz Lidé se hodně poohlížejí po světlých podlahách, odborníci je od toho ale často zrazují. Záleží totiž na stylu bydlení. Máme-li děti nebo psa, nechceme-li se pokaždé zouvat poté co uděláme tři kroky na terasu, je lepší zvolit střední barevné odstíny. Anebo lahůdku - podlahy temné, navozující dojem tepla, kvality až luxusu, podlahy v nejteplejších barvách čokolády. Nejvíce vynikají ve větších plochách, tedy jako dlouhá široká prkna nebo větší parketové vzory. Tmavá podlaha vynikne tam, kde se nemusíme bát o každý sluneční paprsek, tam, kde je světla dost. A to bývá zejména v moderních dřevostavbách s přísunem maxima světla prostřednictvím bohatě prosklených stěn. Tady je tmavá podlaha jako doma.

Tmavé dřevo kolem krbu i jídelního stolu

72quicskstepdevocastello1472V obývací části, kolem kamen, tmavá podlaha nejen na vánoce, ale celou zimu opticky „dohřívá" interiér a navozuje příjemný pocit. Uklidňuje také u jídla, tedy v jídelně nebo kuchyni. Záleží pak už jen na tom, jaký materiál vybrat; lamino a dřevo spolu stále soupeří. Lamino plovoucí podlahy vzhledově dosahují takové dokonalosti, že jsou k nerozeznání od dřeva, přičemž si ponechávají pevnost a odolnost. Podlahy dřevěné ovšem vůbec nezaostávají: dnes už jsou zpracovány tak, že také získají vysokou pevnost, odolnost a navíc zvládají provoz v mokrých prostorách jako je koupelna.

Dřevěná podlaha v koupelně? Bez problémů...

72KoupelnaKoupelnové dřevěné podlahy se vyrábějí z evropských dřevin zvláštní technologií, čímž nabudou parametrů exotických dřevin nebo je předčí. Proces tepelné úpravy dřevěnou podlahu „zocelí" – nebude se kroutit, bude odpuzovat vodu a odolávat dřevokazným škůdcům a houbám. A jsme zase u barvy: tepelnou úpravou také dřevo získá hřejivou hnědou barvu. Stupeň ztmavnutí závisí na výši teploty a podlaha je ekologická: využívá se jenom teplo a žádné chemické látky.

Vaše komentáře (4)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Podlahy a povrchy”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop