Tisk
Jak staví... Sruby Pacák

Jak staví... Sruby Pacák

DAS | Úterý, 11. duben 2017 |

Přidat na Seznam.cz

Na jaké stavby se společnost specializuje? Firma Sruby Pacák s.r.o. se zaměřuje především na dodávku dřevostaveb z masivu – srubů a roubenek, kterých jsme realizovali již více než 350 po celé Evropě.

Naší specializací jsou stavby, jejichž stěny se nemusí dodatečně zateplovat, a uživatel tak může využít maximálně všech skvělých vlastností, které dřevěný masiv nabízí. Pracujeme i s lepeným hranolem nebo exotickými dřevinami, například sibiřským cedrem, který ocení opravdoví milovníci zdravého bydlení. Rozumíme také sendvičovým dřevostavbám, kterých jsme také několik realizovali. Máme také ideální zázemí výroby včetně například vlastní pásové pily a malé sušárny dřeva. Dřevostavby z masivu stavíme už téměř dvacet let a díky zkušenostem, které jsme za tu dobu nasbírali, dnes nabízíme zákazníkům opravdu široké možnosti od hrubé stavby až po stavbu na klíč, a to po celé České republice. Kromě stavebního povolení, které vyřizujeme jen výjimečně, jsme schopni zákazníkovi dodat cokoli včetně projektu, atypických dřevěných interiérů, zahradních výrobků, masivního nábytku a podobně. Nabízíme také záruční a pozáruční servis i odborné poradenství, a to i při rekonstrukcích starších staveb. Individuální přístup je samozřejmostí.

srub interiérsrub pacáksrub pacák interiér
Které druhy dřevin a v jaké úpravě používáte ke stavbě masivních dřevostaveb?

Pro stavbu používáme především masivní kulatinu z bezprostředního okolí našich výrobních míst v Čeladné a v Trutnově. Nejčastěji zpracováváme smrk a jedli, ale v úvahu může připadat i borovice, modřín nebo douglaska. Lepené hranoly necháváme vyrábět u subdodavatelů – pracujeme především s rakouskou firmou Hasslacher Norika Timber. Novinkou jsou stavby ze sibiřského cedru, který díky silným antiseptickým účinkům významně ovlivňuje zdravé prostředí domu.

Mají v dnešní době lidé stále zájem o dřevostavby s rostlého dřeva?

Ano a těší nás, že dají raději přednost masivnímu dřevu, nezakrytému fóliemi, izolací a podobně. Tím totiž chrání nejen svoje zdraví, ale i přírodu. Pro stavby srubů používáme kulatinu středového průměru 350 až 400 mm, což dává našim stavbám opravdu masivní vzhled. Také roubenky stavíme z trámů 300 × 300 mm, které si sami řežeme z kulatiny minimálního středového průměru 450 mm. Díky použití takovýchto masivních trámů dosahují naše stavby vynikajících tepelněizolačních vlastností bez použití dodatečné izolace. Samozřejmostí je pak dokonalé řemeslné zpracování a smysl pro detaily, které nakonec dělají každou stavbu výjimečnou.

Ing. Pavel Pacák,
jednatel společnosti


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop