Adresář firem - reference

Hanzelkovi: <small>Toužili jsme po úniku z velkoměsta!</small>

Hanzelkovi: Toužili jsme po úniku z velkoměsta!

Markéta Kristová | Úterý, 11. květen 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Manželé se dvěma malými dětmi toužili po úniku z velkoměsta. Město vyměnili za klidné prostředí blíž přírodě a teď si užívají společné chvíle pohody ve svém novém pasivním domě v Drásově.

Úprava typového domu? Žádný problém


Typový dům Bungalov 145 s dispozicí 4+kk se manželé rozhodli lehce upravit. Oproti standardu jsme jej po obvodu zmenšili, čímž jsme dosáhli snížení nákladů. A protože kromě financí chtěli manželé ulevit i životnímu prostředí, vybrali si dům v pasivním standardu. Díky programu Nová Zelená úsporám získali dotaci v celkové výši 340.000 Kč.

2-Hanzelkovi-pasivni-dum-DREVO-HOUSE

Snížení nákladů, bezpečí a pohodlí


Na střechu se umístily fotovoltaické panely, které efektivně ohřívají vodu, a do všech místností komfortní podlahové vytápění. Do domu byla také zabudována rekuperační jednotka, která snižuje náklady na topení a zlepšuje proudění čerstvého vzduchu. Rodina tak nemusí větrat, a tím přicházet o cenné teplo. A nechybí ani inteligentní řízení domácnosti v podobě automatického sklápění žaluzií, chytrého osvětlení i vytápění a regulace teploty online.

3-Hanzelkovi-pasivni-dum-DREVO-HOUSE

Jak se majitelům bydlí?


"Drásov leží jen 20 kilometrů od Brna, a tak jsme v práci dřív než mnozí Brňáci. Díky tomu nám zbývá více času na sebe a na naše děti, které si teď doslova užívají her a dovádění na prostorné zahradě. Jsme rádi, že se nám díky novému domu od Dřevo-House podařilo zpomalit naše životní tempo."

Michal Hanzelka, majitel domu

4-Hanzelkovi-pasivni-dum-DREVO-HOUSE

Více fotografií a informací z realizace domu →


Líbil se Vám článek?
gotop