Tisk
Salon dřevostaveb oslaví kulatiny a představuje novou ROČENKU DŘEVOSTAVEB

Salon dřevostaveb oslaví kulatiny a představuje novou ROČENKU DŘEVOSTAVEB

Dagmar Čechová | Pátek, 05. prosinec 2014 |

Přidat na Seznam.cz

Největší svátek moderní dřevěné architektury, Salon dřevostaveb 2015, oslaví své kulatiny. Jeho jubilejní, 10. ročník, který se bude konat v únoru představí návštěvníkům celkem 46 atraktivních projektů nejen z Čech a ze Slovenska, ale také z Rakouska, Norska, Belgie, Velké Británie, Maďarska, Polska a Slovinska.
Všechny tyto unikátní stavby obsahuje publikace ROČENKA DŘEVOSTAVEB 2014, která bude uvedena na předvánoční trh v e-shopu domesistore.

Salon dřevostaveb je již tradičně hlavním doprovodným programem veletrhu Dřevostavby, který se koná ve dnech 11. – 14. února 2015. Návštěvníci zde mohou obdivovat projekty všech architektonických kanceláří, které se do Salonu dřevostaveb zapojily.

Vybrané projekty pak architekti představí veřejnosti v rámci cyklu přednášek pojmenovaných Mozaika dřevostaveb. O své zkušenosti se přijede podělit rakouská architektka Judith Benzer, která za svůj projekt Letní dům v jižním Burgenlandu získala 1. místo Dřevostavba roku 2012 (HOLZ BAU PREIS 2012).

Slovenský architekt Peter Jurkovič představí projekt rodinného domu IST, za který získal cenu CE.ZA.AR 2014 v kategorii Rodinné domy.

Po pražské premiéře se Salon dřevostaveb 2015 přesune do bratislavského Centra současné architektury a designu Archa.

Rocenka drevostaveb 2014 obalka ctverecSalon dřevostaveb je nesoutěžní přehlídka kvalitní moderní architektury ze dřeva. Formou výstavy, přednášek, projekcí a odborné literatury nabízí jedinečnou příležitost zhlédnout na jediném místě výběr toho nejlepšího, co v tomto oboru za poslední rok vzniklo. Přehlídka má těžiště na veletrhu Dřevostavby. Po zbytek roku se pak výstava pravidelně představuje i v dalších městech České republiky a na Slovensku.

Přehlídka Salon dřevostaveb je určena především široké veřejnosti, které se snaží zprostředkovat nejširší možné spektrum informací o rychle se rozvíjejícím odvětví dřevostaveb. Setkávají se zde také architekti a odborníci nejen z ČR, ale z celého světa. V uplynulých letech jsme měli možnost setkat se zde s architekty z Kanady, Norska, Rakouska, Finska a Belgie. Záštitu nad touto přehlídkou udělila Česká komora architektů.

 

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop