Tisk
XXII. ročník Infotherma 2015 dnes startuje

XXII. ročník Infotherma 2015 dnes startuje

Dagmar Čechová | Pondělí, 19. leden 2015 |

Přidat na Seznam.cz

Ve dnech 19. – 22. ledna 2015 bude ostravské výstaviště na Černé louce zcela zaplněno 356 domácími a zahraničními firmami a organizacemi, které se představí na XXII. ročníku mezinárodní výstavy Infotherma. Cílem výstavy je představit špičkové novinky a služby, které vedou ke zdravé tepelné pohodě našich příbytků za ekonomicky dostupných podmínek. Obsah výstavy a výběr vystavovatelů stanovil organizátor výstavy Agentura Inforpres na základě spolupráce s předními odborníky v tomto oboru, dlouholetými partnery, vystavovateli, stejně jako očekáváním odborné i laické veřejnosti.

Infotherma 2015Již tradičně od prvého ročníku výstavy v roce 1994 představují největší zastoupení nejrůznější otopné systémy. V posledních letech čím dál více přibývají v tomto oboru moderní kotle na tuhá paliva, jejichž provoz je i za cenu určitého snížení komfortu obsluhy pro řadu uživatelů dostupnější.
Rovnocenným partnerem otopných systémů budou na výstavě exponáty a služby vedoucí k možným úsporám energií. V rámci serióznosti a objektivity má na výstavě své zastoupení i smysluplné využívání obnovitelných zdrojů.

Infotherma 2015Ostrava v blízkosti slovenských a polských hranic je také podstatným důvodem, že nejvíce zahraničních vystavovatelů je právě od těchto sousedů. Polské firmy se budou prezentovat nejrůznějšími kotly, krby, klimatizačními jednotkami, radiátory, tepelnými čerpadly, podlahovým vytápěním a dalším sortimentem. Slovenské firmy se představí se slunečními kolektory, nízkoenergetickou a pasivní výstavbou. Další zahraniční vystavovatelé, např. z Itálie, Slovinska a Rakouska předvedou tepelná čerpadla, klimatizace, klimatizační jednotky a další sortiment.

Infotherma 2015Výstava by nebyla výstavou, kdyby se alespoň náznakově nenabídl možný pohled a vize, kam by se mohlo ubírat hledání netradičních zdrojů energie. Série panelů „Kde na nás čeká energie" se snaží naznačit některé domácí a zahraniční možnosti. Představeny zde budou náměty i prvé prototypy úspěšných domácích a zahraničních řešení. Platí to například o těžbě břidlicových plynů, využívání geotermální energie, energie z hořících hald, jímání vzdušné elektřiny a elektrických výbojů, jaderných fúzích, energetickém využívání mikrořas, nových konstrukcích větrných turbín a řadě dalších námětů.

Infotherma 2015Pro návštěvníky je tak jako každoročně připraven rozsáhlý odborný doprovodný program. V Kongresovém centru to bude celostátní konference k novele zákona o hospodaření s energií, semináře k využívání tepelných čerpadel, legislativní změny v roce 2015, financování výměn a oprav otopných systémů a další tématika. Kromě toho se ve vstupním pavilonu uskuteční řada přednášek, besed a diskuzí. Vstup na celý odborný doprovodný program a poradenství je pro návštěvníky zcela zdarma.

Na vaši návštěvu se těší Agentura Inforpres.

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop