Tisk
VZOROVÝ DŮM z adresáře: <small>Futura NEO</small>

VZOROVÝ DŮM z adresáře: Futura NEO

Helena Petáková | Čtvrtek, 25. červenec 2013 |

Přidat na Seznam.cz

Ideálním domem pro ty, kteří hledají kvalitní bydlení a přitom nerezignovali na dokonalou architekturu, je Futura NEO. Představujeme Vám zcela nový dům, v němž se v dokonalé rovnováze potkává vše, co jste od podobného domu kdy chtěli. Progresivní architektura, energetická úspornost, jedinečná logika vnitřního uspořádání a dostatek úložných prostor. To vše umístili architekti Prodesi | Domesi na necelých 100 m2 užitné plochy za nečekaně příznivou pořizovací cenu. Po domech Futura a Futura Freestyle se rodinka typových domů rozrostla o nejmladšího sourozence Futuru NEO.

Příběh

PH 0068"Při jednání s klienty jsem se v poslední době poměrně často setkával s požadavkem domu, jehož užitná plocha by neměla přesáhnout 100m2, s důkladně promyšleným vnitřním uspořádání. Dalším aspektem pak byl důraz na příznivou cenu. To byla pro mě velká výzva," říká architekt Pavel Horák.

SkicaNEO webVznikl tak dům s dispozicí 5+kk a užitnou plochou 98m2, který je navržen pro 3 – 4 osoby a který splňuje všechny požadavky moderního bydlení a přitom nerezignuje na kvalitní architekturu. Je to tedy ideální bydlení jak pro mladou rodinu s dětmi, tak pro ty, kteří mají rádi kvalitní architekturu.

Pět "P" aneb proč zvolit právě Futuru NEO

1/ Architektura a design

futura-neo-progresivna-architektura-v-pasivnom-standarde-6652-big-imageNemáme desítky typových domů a o to více péče dáváme do jednotlivých návrhů. Na našich typových projektech vždy pracují oba hlavní architekti i další jejich kolegové. Práce je pak mnohem intenzivnější a dlouhodobější, než je běžné u individuálních domů. Chtěli jsme navrhnout dům, jehož architektura bude prostá a čitelná a bude navazovat na nejlepší tradici i současnost české architektury a designu. Spolu s celkovým konceptem jsme navrhovali i design drobného příslušenství jako jsou vstupní schody, stříška nad vstupem, atp.


2/ Propracovaná dispozice

Trvalo dlouhé měsíce, než jsme byli spokojeni s výsledkem, posouvali jsme jednotlivé stěny o centimetry, abychom maximálně vyladili funkčnost a ergonomii jednotlivých prostor. Chtěli jsme, aby čistota vnitřní dispozice odrážela čistotu nosné konstrukce a vznikl tak jedinečný vyrovnaný celek.

REZ4922a4 1NPREZ4922a5 2NPREZ4922ab rez

3/ Technologie

ohlednuti4Vždy jsme si zakládali na tom, že dřevostavby jsou jedinečnou kombinací přírodního materiálu a high-tech technologie. Toto bezezbytku platí i o Futuře Neo. Ať už zvolíte prověřenou difuzně otevřenou sloupkovou konstrukci, nebo progresivní technologii masivních dřevěných panelů výsledkem bude dům s konstrukcí a detaily, které leží na nejvyšším vývojovém stupni v rámci tohoto oboru.

4/ Úspora energie

REZ4922b0 Vizu Futura Drevo 2d final WEB Neo-Interier-3Dům Futura NEO byl od samého počátku koncipován jako striktně úsporný dům. Tomu jsme přizpůsobili vše od základní koncepce po skladbu obvodových stěn. Volbou systému vytápění a ohřevu TUV je možné se jednoduše pohybovat na pomyslné stupnici úspor směrem k pasivnímu standardu, nebo domu v nejlepší energetické kategorii „A".

5/ Dostatek úložných prostor

IMG 2229Stejně jako u zavazadlového prostoru aut, tak i u rodinných domů platí, že Češi mají rádi velký úložný prostor. Mysleli jsme na toto již od prvopočátku návrhu, a tak NEO nabízí dostatečné množství úložných prostor. Tyto úložné prostory je navíc možné různým způsobem modifikovat a doplňovat.

Více informací na http://www.domesi.cz/futura-neo/

 

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop