Tisk
Novinky z oboru dřevostavby

Novinky z oboru dřevostavby

Jindřiška Kleknerová | Pátek, 10. březen 2017 |

Přidat na Seznam.cz

Kultovní hotel z roku 1912 v Harasově bude spolu s rozestavěným srubem obnoven, na výstavu roubenek zajeďte na Podblanicko a na Pražském hradě brzy najdete nové, dřevěné přístřešky...

Při problémech se stavební firmou se můžete obrátit na ombudsmana pro dřevostavby

I přes veškerou snahu a péči vyrobit a smontovat dřevěný dům v té nejlepší kvalitě, může během realizace nastat mezi objednatelem a stavební firmou nepřekonatelný komunikační spor, např. kvůli jinému pohledu na způsob provedení. Asociace dodavatelů montovaných domů nabízí pro tyto případy institut Smírčího orgánu.
Smyslem a úkolem Smírčího orgánu (ombudsmena) je, v případě, obnovit přerušenou komunikaci, stížnost objednatele objektivně posoudit a nabídnout oběma stranám řešení jejich sporu smírčím způsobem. Spotřebitelé se mohou obrátit na smírčí orgán osobně, telefonicky nebo písemně či elektronickou poštou.


knihaNová kniha z oboru: Dřevostavby, systémy nosných konstrukcí, obvodové pláště

Každá dřevěná stavba je určena její strukturou. Přitom je důležitá znalost souvislostí od návrhu až po konstrukci. Kniha přistupuje k tématu novým způsobem, systematicky, obsažně a srozumitelně. K tomu také přispívá více než 900 vyobrazení konstrukčních prvků, jejich montáže a hotových staveb od jednoduchého rodinného domu až po vícepodlažní velké stavby.

 


Na Pražském hradě budou postaveny nové, dřevěné přístřešky

Proti současným budou prostornější a částečně prosklené, informoval kancléř Vratislav Mynář s tím, že hotovy budou v řádu několika týdnů. Dřevěné přístřešky u vstupů na Pražský hrad byly vybudovány loni na podzim. Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček brzy po letním zavedení bezpečnostních kontrol, jimiž musí projít všichni návštěvníci Hradu a které vyvolaly kritiku, řekl, že by měly kontrolované návštěvníky chránit třeba před deštěm. Podle Mynáře nové přístřešky zajistí návštěvníkům větší komfort. „Budou při běžné kontrole při nepřízni počasí více chráněni," uvedl.


lesy čr okDřevostavba pro Lesy ČR je navržena ve standardu s téměř nulovou spotřebou energie

Koncept nové budovy Lesů České republiky je založen na znovu zalesnění místa, do kterého vkládá dvoupodlažní pětiprstou stavbu. Stavba je navržena ve standardu budovy s téměř nulovou spotřebou energie (NZEB). Součástí návrhu je naučná stezka, která probíhá lesoparkem a lemuje tvar budovy. Autorem vítězného návrhu v mezinárodní architektonické soutěži na nové administrativní centrum Lesů České republiky v Hradci Králové je brněnské architektonické studio Chybik+Kristof Architects & Urban Designers.


harasov komplet okSrub a slavný hotel v Harasově budou obnoveny

Příznivci kultovního hotelu Harasov z roku 1912 mohou zajásat, jeho majitelé, rodina Veselých, kteří objekt i s okolními pozemky a protějším srubem koupili před rokem, chtějí už letos pracovat na jeho zastřešení. Do budoucna by rádi provoz hotelu obnovili, zatím se ale budou snažit hlavně o zastavení jeho další degradace. Ze staveb by měl jako první ožít nedokončený velký dřevěný srub, který je naproti budově hotelu. Na jeho nové podobě spolupracují majitelé se známým architektem a hercem Davidem Vávrou. „Srub by měl být přestavěn tak, aby se jednalo o architektonicky hodnotnou dřevěnou stavbu, která bude důstojným partnerem secesní budově hotelu.
www.harasov.eu


Výstavu Svět roubenek a tradic na Podblanicku můžete navštívit až do 3. června

Výstava přibližuje život podblanických vesnic od konce 18. století. Fotografie a kresby připomínají, že k duchovnímu světu našich předků patřila vedle kapliček například i víra ve vampýra „morouse". V expozici nechybí ani fotky roubenek ze 40. let minulého století a návštěvníci Muzea Podblanicka uvidí i snímky osmibokých stodol, charakteristických pro Voticko a Vlašimsko.
www.muzeumpodblanicka.cz

Jindřiška Kleknerová

 

Těžce zařaditelná publicistka s lehce technickými předpoklady. Zajímám se o texty začínající básněmi a končící optimalizovanými články s příslušným počtem klíčových slov… S pokorou bydlím v nové dřevostavbě a spravuji tento web. Obojí mi dělá radost.

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop