Český soběstačný dům a V Invest uzavřeli partnerství

Český soběstačný dům a V Invest uzavřeli partnerství

Redakce | Pátek, 03. květen 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Společnost V Invest začala jako první developer v České republice aktivně zkoumat možnosti energetické soběstačnosti svých projektů. Proto uzavřela partnerství s vizionářským projektem Český soběstačný dům, který za své aktivity v oblasti popularizace energetické soběstačnosti a urychlování nástupu nových čistších technologií získal několik domácích i mezinárodních ocenění.

Společně vytvoří laboratoř nápadů, která otestuje možnosti energetické soběstačnosti a zdrojové šetrnosti budoucích developerských projektů.

Zároveň bude mít společnost V Invest svého zástupce v porotě letošního ročníku ojedinělé studentské soutěže Český soběstačný dům a bude se podílet na zadání soutěže pro příští rok.

jaroslav-vondricka-v-invest
Jaroslav Vondřička

„Rádi se pouštíme do zajímavých projektů, které jsou něčím specifické a jsou z pohledu developera výzvou. Příkladem jsou dva naše pražské projekty: renovace Jinonického zámečku ze 17. století nebo výstavba bytového domu U Milosrdných v sousedství Anežského kláštera. Baví nás hledat řešení složitých situací, protože to je dobrá příležitost nalézat nové technické a technologické postupy, které můžeme později využít i u jiných projektů. Energetická soběstačnost je přesně takovou výzvou. Těšíme se na spolupráci a jsme připraveni spolu s týmem Českého soběstačného domu pracovat na uvedení šetrnějších technologií do reálného života,"říká Jaroslav Vondřička, partner a ředitel společnosti V Invest.

O společnosti V Invest CZ, a.s.:

Společnost V Invest CZ, a.s. je rezidenční developer působící na českém realitním trhu od roku 1991. Jejím cílem je vyhovět potřebám klientů v různých životních etapách, které jsou spojeny s odlišnými nároky a požadavky na bydlení. Díky promyšlenému přístupu buduje nemovitosti, které poskytují svým obyvatelům jedinečné místo k životu a jejichž hodnota v čase roste. Jednotlivé projekty jsou pečlivě plánovány tak, aby byly v souladu s charakterem konkrétní lokality a byly pro ni přínosem.

Portfolio společnosti v současnosti čítá více než 800 obytných jednotek v několika desítkách projektů. Řada z nich získala ocenění v prestižních soutěžích Best of Realty či Realitní projekt roku.


cesky-sobestacny-dum-1-misto-zuzana-kopilakova


pavel-podruh-cesky-sobestacny-dum
Pavel Podruh

„Jednali jsme s mnoha developery, ale jejich zájem často končil u získání dalšího ‚ekologického razítka' a o využití našeho jména. Ve V Investu jsme od začátku viděli skutečný zájem něco reálně dělat a vůli ke změně, a to je pro nás důležité. Nepobíráme žádné dotace, nepoutáme se ke stromům, ani nehlásáme dokonalost obnovitelných zdrojů. Snažíme se hledat cesty, jak snížit ten roční průměr 48 procent elektrické energie vyrobené z uhlí. Je dobré vědět, co proudí v našich zásuvkách,"říká Pavel Podruh, manažer roku 2018 v kategorii Inovace pro udržitelný rozvoj a výkonný ředitel projektu Český soběstačný dům.

O projektu Český soběstačný dům:

Projekt Český soběstačný dům vznikl v roce 2016 jako Český ostrovní dům. Jeho misí je urychlovat rozšíření staveb v různé míře energetické soběstačnosti a vývoj čistších technologií pro domácnosti. Do své mise za čistší budoucnost a šetrný přístup ke zdrojům jako je voda, teplo, vzduch a materiály, zapojuje také studenty univerzit, a to v rámci stejnojmenné architektonicko-technologické soutěže. V současné době připravuje testovací realizaci dvou soběstačných domů, které budou přístupné pro veřejnost.

Český soběstačný dům získal jako první český projekt nejvyšší ocenění Evropské komise, tzv. EU Sustainable Energy Award. Získal také ocenění OSN tzv. SDGs Award a zvítězil v hlasování veřejnosti v „energetických oskarech" E.ON Energy Globe Award. Za uplynulé tři roky projekt vyvinul komplexní systém řízení energeticky soběstačných budov a spolu s partnerem, společností GWL Power, přivádí na svět také zcela nový prototyp bateriového úložiště pro domácnosti.

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop