Veletrh FOR WOOD 2020 uvede to nejlepší ze světa dřevostaveb

Veletrh FOR WOOD 2020 uvede to nejlepší ze světa dřevostaveb

Markéta Kristová | Čtvrtek, 14. listopad 2019 |

Přidat na Seznam.cz

České stavebnictví zažívá boom i v oblasti dřevostaveb. Jaké novinky a trendy hýbou trhem? Veletrh dřevěných staveb, konstrukcí a materiálů FOR WOOD představí ve dnech 6. až 8. února 2020 aktuální dění v tomto oboru. Přehlídka špičkových firem bude doplněna i poradenstvím specialistů, architektů či projektantů nebo přednáškovými bloky. V PVA EXPO PRAHA v Letňanech bude připraven i doprovodný program pro laiky, profesionály a rodiny s dětmi.

Popularita dřevostaveb u lidí stoupá

Dřevostavby se stále více dostávají do obliby Čechů jakožto rodinné, ale i bytové domy nebo například penziony nebo školky. Z celkového počtu 18 287 postavených rodinných domů za rok 2018 v České republice se dřevostavby podílely číslem 2945 staveb, což činí 16,1 % z celkového podílu. To je více než desetiprocentní nárůst oproti roku 2008.

Na tento trend reaguje veletrh FOR WOOD, který zodpovídá všechny otázky a naplňuje požadavky zájemců o tento typ bydlení. FOR WOOD také boří jeden ze zažitých mýtů laické veřejnosti, které za dřevostavby pokládají především sruby a roubenky. Pravdou je, že největší procento výstavby dřevostaveb tvoří takzvaný rámový skelet. Tedy celostěnové sendvičové panely, které se v celku přivezou na stavbu, kdy tato technologie významně urychluje stavební proces. Hned druhou nejčastější používanou technologií je sendvičová konstrukce realizovaná staveništní montáží. Systémy lehkého rámového skeletu nejen urychlují stavbu, ale také dokáží ušetřit průměrně 2 m² obytné plochy.

Pro informace i pro radu - máme pro vás vstupenku ZDARMA

Všechny tyto technologie i další systémy a trendy výstavby dřevostaveb představuje FOR WOOD s pomocí výrobních a dodavatelských firem. Ani v únoru 2020 tomu nebude jinak a návštěvníci mohou poznat nabídky společností, jako jsou např. DOMY DNES, CELET, PILA MARTINICE, RD RÝMAŘOV nebo OK PYRUS a mnoho dalších.

Velký výběr kvalitních dodavatelů dřevostaveb na jednom místě ale není jedinou devizou veletrhu. Zájemci se mohou zdarma poradit s odborníky v Poradenském centru, kteří pomohou v jakékoliv fázi přípravy stavby. Anebo si mohou vyslechnout cenné informace na některém z připravovaných přednáškových bloků.

FOR WOOD je jedním ze tří pilířů unikátního souběhu veletrhů, jehož dalšími jednotlivci jsou FOR PASIV a nově i FOR THERM. Jedná se tak o nejkomplexnější akci představující novinky, trendy a unikátní technologie týkající se trendu pasivního bydlení.

Pro vstupenku ZDARMA sledujte náš FB profil

Více informací o veletrhu najdete na www.for-wood.cz.

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop