Zažijte výstavbu dřevostavby z CLT panelů na vlastní oči

Zažijte výstavbu dřevostavby z CLT panelů na vlastní oči

Komerční sdělení | Neděle, 12. červen 2022 |

Přidat na Seznam.cz

Chystáte se stavět dům a zajímalo by vás, jak probíhá výstavba dřevostavby z CLT panelů? Najděte si v pátek 22.6. 2022 čas a využijte Dne otevřených dveří rodinného domu, postaveného z dřevěných CLT panelů v Borku u Kostelce nad Labem firmou Origis. A na co se můžete těšit?

V rámci Dne otevřených dveří uvidíte na vlastní oči hrubou stavbu domu z CLT panelů včetně střechy a prohlédnete si konstrukční řešení a detaily jednotlivých částí. Oproti jiným technologiím dřevostaveb jsou CLT panely - celodřevěný masivní panel neobsahující žádný formaldehyd, subtilní materiál se skvělými statickými vlastnostmi, nádherný interiérový prvek při pohledové kvalitě. Pokud by vás tento konstrukční systém zajímal podrobněji, můžete se těšit na odborníky, kteří zde budou přítomni a rádi vám zodpoví vaše otázky.


KDY: 22. 6. 2022 od 13:00 do 18:00

KDE: Borek u Kostelce nad Labem

CO UVIDÍTE: hrubou stavbu domu z CLT panelů, detaily stavby včetně navázaní panelů a spojení, CLT panel v pohledové a průmyslové kvalitě

PROGRAM: prohlídka domu, konzultace s odborníky, drobné občerstvení

REGISTRUJTE SE NA DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ ZDE→

nebo pošlete e-mail na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , tel.: 603 488 091

 

Bližší specifikace projektu domu z CLT panelů


Navrhovaná stavba je umístěna lokalitě stávající výstavby v části obce Borek. Architektonické řešení stavby vyplývá z požadavků územního plánu, staveb v okolí a investora. Stavba je navržena v severní části pozemku přičemž z východní strany parcely je situován vstup a vjezd na pozemek. V jižní části pozemku je stávající vzrostlá zeleň, která bráním pohledům na terasu. Na východní straně pozemku je stavba umístěna ve vzdálenosti 5,5 m od hranice pozemku tak, aby bylo možno na pozemku zaparkovat i auta návštěv.

Objekt se skládá z jedné hlavní hmoty domu se sedlovou střechou, do které je zaříznutá hmota parkovacích stání. Tato stání jsou z větší části součástí hlavní hmoty domu, ale svou menší částí z domu vystupují. Plochy parkovacích stání jsou „obaleny" dřevěným obkladem a opticky tak vystupují. Část těchto stání je překrytá vykonzolovanou markýzou, která zároveň tvoří krytou cestu od auta ke vstupním dveřím domu. Vstup domu je umístěn ze severu. Příjezd i vstupní branka pak na východní hranici pozemku.

DrevoaStavby.cz | Den otevřených dveří dřevostavby z CLT panelů OrigisDrevoaStavby.cz | Den otevřených dveří dřevostavby z CLT panelů Origis

 

DrevoaStavby.cz | Den otevřených dveří dřevostavby z CLT panelů OrigisDrevoaStavby.cz | Den otevřených dveří dřevostavby z CLT panelů Origis

 

Dřevostavba s promyšleným interiérem


Vnitřní dispozice domu je rozdělena na společenskou a klidovou část. Z prostorné předsíně je přístupný obývací pokoj s kuchyní a jídelnou a pracovna. Přímo z předsíně je pak také samostatné WC s menší sprchou pro možnost sprchování psa co nejblíže vstupu. Z obytné části pak vede chodba, ze které jsou přístupné ostatní (klidové) místnosti domu – pokoje a koupelny. Chodba je prosvětlena přirozeným denním světlem přes světlovody Lightway. Díky nim je světlo dovedeno na místo, kde by ho jinak byl nedostatek. Hlavní ložnice je umístěna jako poslední místnost a má také svou vlastní šatnu a koupelnu.

Veškeré obytné místnosti mají francouzská okna, kterými je umožněn vstup na terasu. Terasa je krytá větším přesahem střechy. Fasáda je navržena jednobarevná, bílá v kombinaci s dřevěným obkladem. Ten je použit na ustupující části fasády a také na podbití přesahujících částí střechy. Střecha je plechová falcovaná v antracitové barvě.

DrevoaStavby.cz | Den otevřených dveří dřevostavby z CLT panelů OrigisDrevoaStavby.cz | Den otevřených dveří dřevostavby z CLT panelů Origis

 

DrevoaStavby.cz | Den otevřených dveří dřevostavby z CLT panelů OrigisDrevoaStavby.cz | Den otevřených dveří dřevostavby z CLT panelů Origis

 

Dům je postaven z CLT panelů (křížem lepené, vrstvené dřevo). Jedná se o přírodní, dřevěný, masivní panel, jehož velikou výhodou jsou skvělé statické vlastnosti, téměř žádná omezení při zpracování návrhů domu, možnost navrhování složitějších detailů stavby a jejich přesnost při výstavbě.

Vnější stěna dvojpodlažního domu je široká pouze 90 mm, díky tomu získáte větší podlahovou plochu domu, než při použití jiné konstrukce. V domech z CLT panelů je tady daleko jednodušší dosáhnout požadované vzduchotěsnosti pro pasivní domy.

Cena CLT panelů je srovnatelná s ostatními systémy dřevostaveb, navíc na hrubou stavbu domu, potřebujete pouze tento panel a případné výpadky v dostupnosti ostatních materiálů vaši stavbu neohrozí.

V interiéru domu je možné využít i pohledové kvality těchto panelů, přiznat konstrukci domu a získat pěkný architektonický detail. Mimo rodinné domy je CLT panel vhodný i na stropy a střechy různých typů staveb od rodinných domů, výrobních hal až po vícepodlažní bytové stavby.

Technické parametry rodinného domu


  • Architekt: Ing. arch. Lucie Mlýnková
  • Název: Borek
  • Realizace: Origis s.r.o.
  • Zastavěná plocha: RD 238,2 m2 + terasa 47 m2
  • Podlahová plocha: RD 139,4 m2 + garáž + dílna 27,1 m2 + kryté parkovací stání 27,28 m2
  • Dispozice: 5+KK
  • Obyvatelé: rodina se dvěma dětmi
  • Kategorie: přízemní, pasivní, NZÚ

DrevoaStavby.cz | Den otevřených dveří dřevostavby z CLT panelů Origis

 

Více informací o dodavatelské firmě ORIGIS s.r.o.→

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop