Přijeďte na největší nezávislou konferenci FORUM DŘEVOSTAVBY 2022

Přijeďte na největší nezávislou konferenci FORUM DŘEVOSTAVBY 2022

Komerční sdělení | Úterý, 25. říjen 2022 |

Přidat na Seznam.cz

Změny v požárních normách pro dřevostavby? Návrh a realizace atypické dřevostavby? Životnost nosné konstrukce? Krby a kamna v úsporných domech? BIM ve skutečné praxi? Co se děje a chystá v oboru dřevostaveb? Odpovědi na tyto otázky se dozvíte na dvoudenní konferenci FORUM DŘEVOSTAVBY 2022, která bude nabitá novými informacemi, sdílením zkušeností a novými kontakty. Konference se uskuteční ve dnech 1. až 2. prosince v kongresovém centru Jezerka.

Jedná se o akci, která by bez přehánění snesla srovnání s obdobnými evropskými akcemi. Organizátoři jdou do hloubky zásadních témat, která se dřevostavební komunity významně dotýká, a současně stále více dosahují závazku, plynoucího ze samotného názvu akce. FORUM DŘEVOSTAVBY 2022 se skutečně stává otevřeným diskusním fórem komunity, zabývající se návrhem a realizací dřevostaveb. Konferencí se bude prolínat několik tematických linií. Tou nejvýznamnější pro budoucnost dřevostaveb, je opět téma „požární bezpečnosti a navrhování a provádění dřevostaveb".

Od posledního konání konference v roce 2019, kdy pokračování akce přerušila epidemie koronaviru, se však událo několik klíčových skutečností, se kterými budou účastníci exkluzivně seznámeni jako první. V roce 2019 jsme se bavili o tom, že změna požárních norem diskreditující v některých směrech dřevostavby je za určitých podmínek možná.

Dnes je situace ještě příznivější. Česká agentura pro standardizaci totiž vyhlásila v roce 2021 veřejnou zakázku na řešení dvanácti rozborových úkolů zaměřených na řešení problematických oblastí českých technických norem v oblasti zateplovacích systémů, skládaných obvodových fasád a střešních plášťů, podporu širšího využití dřeva ve stavebnictví, elektromobilitu, domácí bateriová úložiště, recyklované materiály atd.

Řešitelem těchto rozborových úkolů je Univerzitní centrum energeticky efektivních budov ČVUT v Praze ve spolupráci s firmou PAVUS, a.s. Vytvoření normativních podmínek požární bezpečnosti pro větší využití dřeva ve stavebnictví je cílem jednoho z těchto rozborových úkolů, jehož řešení začalo v červnu letošního roku. V rámci řešení tohoto rozborového úkolu budou identifikovány relevantní bariéry související s větším použitím dřeva ve stavebnictví a bude předložen návrh na jejich odstranění.

Za účelem dosažení cíle rozborového úkolu bude řešena problematika:


  • odstupových vzdáleností dřevostaveb;
  • velikosti požárně otevřených ploch dřevostaveb;
  • třídění konstrukčních systémů dřevostaveb a druhů jejich konstrukčních částí;
  • mezní výšky dřevostaveb a možnosti zajištění jejich vysoké požární odolnosti.

Kromě tohoto palčivého tématu se budou odborníci z praxe věnovat i dalším zajímavým tématům, jako například zkušenostem z návrhu a realizace atypických dřevostaveb, trvalé ochraně nosné konstrukce dřevostaveb proti vodě a vlhkosti, vytápění nízkoenergetických dřevostaveb krby a kamny, skutečným zapracováním BIM do praxe nebo přehledem aktuálních zajímavých dřevostaveb.

FORUM DŘEVOSTAVBY opět dostojí svého předsevzetí a pokusí se přivést „k jednomu stolu" významné osobnosti a instituce, bez jejichž komunikace a diskuse obor dřevostaveb nebude jednotný a tím pádem méně efektivní, než by mohl být...

„Těším se na všechny účastníky letošního Fóra. Po třech dlouhých letech čekání a nejistoty se konečně znovu sejdeme v kongresovém hotelu Jezerka. Budeme naslouchat, ale i diskutovat. Dotkneme se teorie, ale hlavně budeme rozebírat praxi. Užijeme si kuloáry nabité informacemi, které na internetu nenajdeme... Nakonec nás čeká skvělý a dlouhý společenský večer plný skvělého jídla, pití a zábavy. To je FORUM DŘEVOSTAVBY 2022." doplňuje Stanislav Müller, organizátor a odborný garant konference.

REGISTRACE NA KONFERENCI JE NUTNÁ→

FORUM DŘEVOSTAVBY 2022

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop