Tisk
KINGSPAN Izolace: <small>Tradice v Evropě i ve světě</small>

KINGSPAN Izolace: Tradice v Evropě i ve světě

Dagmar Čechová | Úterý, 06. leden 2015 |

Přidat na Seznam.cz

Akciová společnost Kingspan Group plc se výrobou a prodejem izolačních a zateplovacích sendvičových panelů začala zabývat v r. 1970, tedy 5 let poté, co ji v Irsku založil Eugene Murtagh. Od té doby jsou přednosti izolačních a zateplovacích systémů Kingspan Izolace všeobecně uznávány a s úspěchem využívány v mnoha oblastech stavebnictví, zejména při projektech obchodních a distribučních středisek, komerčních a průmyslových celků, středisek pro volný čas, nemocnic, škol a v neposlední řadě i rodinných domů.

V současné době působí Kingspan Izolace v 50 zemích světa, na čtyřech kontinentech. Nejvíce aktivit má ve střední Evropě, za kterou následuje Asie, Severní Amerika a Austrálie s Novým Zélandem.

Tepelné izolace pro český trh

Značka Kingspan zastupuje celosvětově 4 samostatné divize – Sendvičové panely, Tepelné izolace, Zdvojené podlahy a Solární a obnovitelné zdroje.

Divize Tepelných izolací uvedla na trh v ČR čtyři skupiny tepelněizolačních produktů.

  • Kooltherm – deska z tuhé fenolické pěny se součinitelem tepelné vodivosti od λD=0,020 W/mK
  • Therma – deska z tuhé pěny na bázi polyisokyanurátu (PIR) se součinitelem tepelné vodivosti od λD=0,022 W/mK
  • Optim-R – vakuová tepelná izolace se součinitelem tepelné vodivosti λD=0,007 W/m∙K
  • Selthaan – výrobky pro tepelné izolace zemědělských staveb

Výrobky Kooltherm z fenolické pěny a Therma z polyisokyanurátu (PIR) se uplatňují na všech obalových konstrukcích staveb. Systémy zahrnují speciální výrobky pro fasády, šikmé i ploché střechy, stropy a podlahy. Díky extrémně nízkému součiniteli tepelné vodivosti, který začíná již na hodnotě 0,020 W/mK, lze dosáhnout požadovaného součinitele prostupu tepla při podstatně nižší tloušťce izolační vrstvy.
Tato výhoda se uplatní např. v detailech zateplovacích systémů, jako je ostění a nadpraží oken a dveří, v izolačních skladbách teras, kde je tloušťka vrstev často limitována, a v zateplovacích systémech obvodových stěn s požadavkem co nejmenší tloušťky v místě balkonů a lodžií.

Polyisokyanurátové desky Therma1Polyisokyanurátové desky Therma2

Fenolická pěna Kooltherm a PIR Therma vynikají vedle výborné tepelněizolační schopnosti i v dalších parametrech, které umožňují jejich uplatnění v konstrukcích s náročnými požadavky z hlediska požární bezpečnosti, pevnosti a dalších. Již nyní se uplatňují v kontaktních zateplovacích systémech předních výrobců působících v ČR. Tepelné izolace Kingspan naleznete v ETICS značek Weber, Baumit, Caparol, Knauf, Sto a dalších.

Desky z fenolické pěny Kooltherm kopieDesky z fenolické pěny Kooltherm

Uplatňují se také jako izolace šikmých střech v nadkrokevních systémech, jako izolace kotvených i lepených plochých střech, kde s vybranými povlakovými hydroizolačními materiály splňují požadavek na šíření požáru střešním pláštěm Broof t3, a v neposlední řadě jako systém tepelné izolace ve spádu pro dokonalý odvod vody ze střechy.
Jednotlivé materiály a systémy si postupně představíme na TZB-info.

Rozvoj společnosti Kingspan Izolace na českém stavebním trhu je dalším z řady kroků za posledních více než 40 let směrem ke spokojeným zákazníkům.

 

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Izolace”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop