Tisk
CETRIS: <small>Nízkoenergetický dům v Dobrušce je chválou cementotřískových desek</small>

CETRIS: Nízkoenergetický dům v Dobrušce je chválou cementotřískových desek

Helena Petáková | Pondělí, 10. září 2012 |

Přidat na Seznam.cz

Cementotřísková deska CETRIS byla uvedena na trh již v roce 1991 a od té doby nachází stále větší uplatnění v celé řadě staveb u nás i v zahraničí. Důkazem toho je stále větší zájem o cementotřískové desky ze strany stavebníků i projektantů a architektů.

 

Desky CETRIS jsou ekologické, přátelské k životnímu prostředí, neobsahují nebezpečné látky jako jsou azbest a formaldehyd, jsou hygienicky nezávadné, odolné vůči olejům a benzínu. I přes vysoký podíl dřeva jsou zařazeny do třídy reakce na oheň A2-s1,d0, a proto jsou preferovány především v protipožárních aplikacích.

 

Vzhledem ke svému složení (pojivo cement) a výrobě (lisování) vynikají desky vysokou odolností vůči mechanickému opotřebení. Desky CETRIS jsou lehčí než tradiční cementovláknité desky, jejich pevnost a odolnost proti povětrnostním vlivům, mrazu a plísním je řadí před štěpkocementové nebo sádrokartonové desky.

Cementotřískové desky jsou oblíbené mimo jiné také pro svou snadnou opracovatelnost. Lze je opracovávat všemi běžnými dřevoobráběcími stroji. Desky je možno vrtat, řezat, frézovat a brousit. Jsou dodávány v různých rozměrech podle požadavků zákazníka.

Tradiční výrobky i novinky se značkou CETRIS

Desky CETRIS lze použít na podhledy – přesahy střech, obklady soklů, ale i pro kompletní opláštění – odvětrané zavěšené fasády. Jako fasádní materiál jsou desky CETRIS upřednostňovány především pro své vynikající vlastnosti a přijatelnou cenu, která je v dnešní době pro mnohé jedním z nejdůležitějších ukazatelů. Díky širokému výběru povrchových úprav úspěšně konkurují ostatním obkladovým prvkům.

V letošním roce byla uvedena na trh nová fasádní deska CETRIS LASUR, která má hladký povrch a je opatřena základním podnátěrem a finálním probarveným lazurovacím lakem v šesti odstínech.

Ideálním řešením jak provést drobné stavby, opravy či doplňky na zahradě je použití desek CETRIS HOBBY. Rady a nápady nejen pro kutily najdete na zbrusu nových webových stránkách www.hobbycetris.cz., kde se o svůj nápad můžete podělit i s ostatními a ještě přitom můžete získat poukaz na odběr desek zdarma.

Experimentální nízkoenergetický dům v Dobrušce, kde byla použita cementotřísková deska CETRIS BASIC s hladkým přírodně cementově šedým povrchemExperimentální nízkoenergetický dům v Dobrušce, kde byla použita cementotřísková deska CETRIS BASIC s hladkým přírodně cementově šedým povrchemPo montáži byly desky CETRIS opatřeny základním a vrchním fasádním nátěrem.

 

Na obrázcích je experimentální nízkoenergetický dům v Dobrušce, kde byla použita cementotřísková deska CETRIS BASIC s hladkým přírodně cementově šedým povrchem. Objekt byl zrealizován v letech 2006-7, konstrukční systém je z hoblovaných dřevěných hranolů. Desky CETRIS jsou kotveny fasádními vruty k pomocné dřevěné konstrukci. Po montáži byly desky CETRIS opatřeny základním a vrchním fasádním nátěrem.

 

Vaše komentáře (1)

Nejnovější články v kategorii “Konstrukce dřevostaveb”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop