Tisk
Dvě novinky mezi cementotřískovými deskami

Dvě novinky mezi cementotřískovými deskami

Redakce | Úterý, 04. září 2018 |

Přidat na Seznam.cz

Cementotřísková deska CETRIS® je pro řadu stavebníků známa především jako konstrukční materiál šedivě cementového odstínu. Výrobce desek CIDEM Hranice, a.s. připravil v letošním roce dvě novinky.

Černá deska CETRIS® INCOL

DSC 0003Deska CETRIS® INCOL si zachovává všechny příznivé vlastnosti cementotřískové desky CETRIS®, navíc je ale probarvena v celé hmotě černým pigmentem. Je určena zejména pro dekorativní použití v interiéru i exteriéru – opláštění stěn, vytvoření podhledů apod. Deska je nabízena v tloušťce 12 mm a v rozměrech až 1250 × 3350 mm. Montážní zásady (kotvení, vzdálenost podpor a kotevních prvků, dilatace) jsou stejné jako při užití základní cementotřískové desky CETRIS®.

Akustické desky se rozrostly

akusticke desky 2018Stávající akustickou desku CETRIS® AKUSTIC vyvrtanými pravidelnými otvory o průměru 12 mm nyní doplňuje dalších šest typů desek s kruhovými i drážkovými otvory v různém rastru.

Obklady z cementotřískových desek CETRIS® AKUSTIC zlepšují prostorovou akustiku v místnostech a pohlcují zvuk ve vnitřních prostorách. Mimo základní provedení bez povrchové úpravy je možné zvolit i typ CETRIS® AKUSTIC FINISH, který je navíc opatřen povrchovou úpravou – nástřikem základní a vrchní barvy na bázi modifikované akrylátové pryskyřice. Barevný odstín je možné zvolit ze široké škály odstínů vzorkovnice RAL nebo NCS.

Všechny typy akustických desek jsou nabízeny ve standardním formátu 1250 × 625 mm a tloušťkách 8 a 10 mm.

Zabudováním cementotřískové desky CETRIS® AKUSTIC do systému obkladu stěny nebo podhledu (pod stropní nebo střešní konstrukcí) spolu s nosnou konstrukcí, akusticky účinnou textilií a vloženou minerální vlnou získáte nejen esteticky zajímavý, ale i funkční obklad zlepšující prostorovou akustiku.

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Konstrukce dřevostaveb”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop