Impregnace dřeva proti škůdcům? Rozhodně ano!

Impregnace dřeva proti škůdcům? Rozhodně ano!

Komerční sdělení | Pondělí, 18. únor 2019 |

Přidat na Seznam.cz

V příznivých podmínkách nám dřevo může sloužit dlouhou dobu, musíme ho však chránit před rozvojem podmínek vhodných pro napadení škůdci. Týká se to jak dřeva pod střechou, tak dřeva venku, které je navíc vystaveno vyšší vlhkosti díky působení deště.

Prevence se vyplatí

Nepodceňujte při stavbách nebo rekonstrukcích dřevěných objektů nebo prvků prevenci proti napadení biotickými škůdci. Při správném použití zaručují přípravky BOCHEMIT profesionální a spolehlivou ochranu dřeva a předchází tak možným komplikacím a nákladům spojených s následnou sanací napadeného dřeva.

Stále více investorů si uvědomuje, že riziko napadení dřevokaznými škůdci se zvyšuje díky možným chybám v konstrukci staveb, které mohou způsobit zatékání při dešti nebo kondenzaci par při kolísání teplot, a dále např. díky vodorovným plochám konstrukce, odkud případná zatečená voda obtížně odtéká. Sebelepší projekt také nemůže sám o sobě zajistit, aby v průběhu stavby nedošlo k chybě v nějakém detailu. Často se také stává, že dřevo na stavbu přichází s mnohem vyšší vlhkostí než je žádoucích 20 %.

V tomto případě slouží chemická impregnace dřeva jako pojistka před potenciálními problémy. Tuto pojistku možná v průběhu životnosti stavby nikdy nevyužijeme, ale pokud nastanou výše uvedené situace, budeme rádi, že takovou ochranu máme. Že jsme na prevenci mysleli včas a předešli možným komplikacím a nákladům spojených s následnou sanací napadeného dřeva.

Představme si modelovou situaci, kdy stavíme dům o půdorysu 15 x 10 m v hodnotě 3 mil. Kč. Jen na střechu použijeme 8 m3 střešního řeziva. Cena profesionálně impregnovaného střešního řeziva, které koupíme na pile, je zhruba 45 tis. Kč. Neošetřené řezivo je možné koupit za přibližně 40 tis. Kč. Rozdíl 5 tis. korun (0,16 % z hodnoty domu) za klidný spánek rozhodně stojí!

impregnace-dreva-proti-skudcum-chemicka-ochrana-dreva-bochemit-schema

Chraňte dřevo nejen proti škůdcům, ale i proti ohni

Pokud vypukne požár, je důležité, aby se mohli lidé z budovy evakuovat co možná nejrychleji s cílem zachránit lidské životy, popřípadě i majetek v co největším rozsahu. Časový úsek, který bude dostupný pro evakuaci, závisí na materiálech použitých při stavbě budovy a jejích požárních vlastnostech.

impregnace-dreva-proti-skudcum-ohni-bochemit-antiflash-5kg

Jedním z možných způsobů je zajištění ochrany dřeva, materiálů na bázi dřeva, dřevěných stavebních konstrukcí a prvků zabudovaných v interiérech staveb impregnačním prostředkem BOCHEMIT Antiflash, kterým kromě snížení reakce dřeva na oheň zajistíte navíc také preventivní ochranu dřeva proti dřevokaznému hmyzu a houbám.

Více o impregnaci BOCHEMIT včetně rad, tipů a návodů, jak na to, uvádí výrobce na webových stránkách www.bochemit.eu.

bochemit-logotyp-zakladni-barevnost-claim
Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Ochrana dřeva”

  • Jak a čím nejlépe chránit dřevo?

    Jak a čím nejlépe chránit dřevo?

    Aby byly dřevěné prvky ve stavbách schopny dlouhodobě plnit své funkce, je třeba vždy zvážit mnohé faktory týkající se vhodného výběru dřeviny, způsobu jeho opracování a zejména…

  • Dřevo venku natřít nebo nenatřít?

    Dřevo venku natřít nebo nenatřít?

    Dřevo je jeden z nejstarších stavebních materiálů. A také jeden z nejoblíbenějších. Dodává punc luxusu, pocitově hřeje a je potěchou pro oči. Pokud ho ale necháme venku, vystavené…

  • Impregnace dřeva se není třeba bát

    Impregnace dřeva se není třeba bát

    Chemické prostředky jsou neocenitelnými pomocníky při preventivní ochraně dřeva před škůdci. Impregnací ošetřujeme jak konstrukce, krovy a interiérové prvky uvnitř domu, tak i na…

  • Dřevěná terasa – jak zachovat její krásu

    Dřevěná terasa – jak zachovat její krásu

    Přinášíme vám pár užitečných zásad o tom, jak správně udržovat dřevěnou terasu aby nám dlouho vydržela.

Více článků »

  • Banner

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

  • Banner

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop