SOKRATES: <small>kompletní ochrana dřeva</small>

SOKRATES: kompletní ochrana dřeva

Komerční sdělení | Čtvrtek, 17. říjen 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Málokdo ví, že pro nátěrovou hmotu sloužící jako ochrana dřeva před povětrnostními vlivy je ideální neupravený povrch, který zůstal po dělení pilou nebo katrem. Povrchy upravené hoblováním jsou totiž méně nasákavé a nátěrová hmota proniká do menší hloubky. K povrchové úpravě exteriérů masivních dřevostaveb se nejčastěji používají lazury, kterým se budeme tentokrát věnovat.

Nejvhodnější jsou lazury slabovrstvé, pokud možno s vysokou penetrační schopností a současně vysokou odolností vůči povětrnosti. Například značka SOKRATES® má v nabídce speciální, vodou ředitelnou lazuru Lazurit FORTE vyrobenou na bázi uretanizované fermeže.

Lazurit Forte

Pro finální úpravu stačí použít dva nátěry, výsledkem je polomatný dřevěný povrch.

  • Pokud chcete získat na omak příjemný povrch, použijte k vrchnímu nátěru jednu až dvě vrstvy přípravku Lazurit PLUS, vyrobeného na bázi uretanizovaného hybridního alkydu.
  • K získání mimořádného povrchu použijte po prvním nátěru lazurou Lazurit FORTE dvě vrstvy silnovrstvé lazury SOKRATES.
  • Tam, kde chcete docílit barevnosti perníčkové chaloupky, použijte SOKRATES Sedlácká barva na bázi uretanizované lněné fermeže, která dokonale zvýrazní kresbu dřeva a nikdy se neoloupe.

Lazurit PLUS

Dřevo ošetřené výše uvedenými nátěrovými hmotami je rezistentní k napadení houbami a plísněmi a brání jejich prorůstání do dřeva.

Pestrý výběr

Z rozpouštědlových systémů doporučujeme SOKRATES olejová lazura DŘEVO. Pomalu zasychající fermežová lazura s extrémní penetrační schopností, odolností na povětrnost a povrchem odolným před napadením plísněmi a houbami. Pro značku SOKRATES ji vyrobil přední německý výrobce nátěrových hmot na dřevo CLOU.

Všechny uvedené nátěrové hmoty jsou vybaveny kombinovanými UV filtry a hyrofobními vosky. Tam, kde hrozí napadení dřeva dřevokaznými houbami, doporučujeme ošetřit dřevo nejprve biocidním přípravkem, například Lignofix E profi nebo Bochemit.

Ochrana interiéru SOKRATES

Pro interiér vám SOKRATES nabízí celou škálu interiérových laků: Podlahy – parketové laky MOVIpur Brilant a 100% polyuretan Tango PLUS, na nábytek Aquafin PLUS, Aquafin professional a S 119 a speciální vysokobrusné základní laky a celou řadu olejů na podlahy, nábytek a obložení stěn.

  • Tvrdý olej na dřevo,
  • tvrdý olej s voskem,
  • vysokosušinový olej,
  • dvousložkové oleje,
  • včelí vosk na nábytek,
  • vosky pro venkovní prostředí a unikátní tmel pro exteriér a interiér – vrtání, frézování a hoblování ANO.

Info: www.barvy-sokrates.cz

SaR 2-2019
Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Ochrana dřeva”

  • Jak a čím nejlépe chránit dřevo?

    Jak a čím nejlépe chránit dřevo?

    Aby byly dřevěné prvky ve stavbách schopny dlouhodobě plnit své funkce, je třeba vždy zvážit mnohé faktory týkající se vhodného výběru dřeviny, způsobu jeho opracování a zejména…

  • Dřevo venku natřít nebo nenatřít?

    Dřevo venku natřít nebo nenatřít?

    Dřevo je jeden z nejstarších stavebních materiálů. A také jeden z nejoblíbenějších. Dodává punc luxusu, pocitově hřeje a je potěchou pro oči. Pokud ho ale necháme venku, vystavené…

  • Impregnace dřeva se není třeba bát

    Impregnace dřeva se není třeba bát

    Chemické prostředky jsou neocenitelnými pomocníky při preventivní ochraně dřeva před škůdci. Impregnací ošetřujeme jak konstrukce, krovy a interiérové prvky uvnitř domu, tak i na…

  • Dřevěná terasa – jak zachovat její krásu

    Dřevěná terasa – jak zachovat její krásu

    Přinášíme vám pár užitečných zásad o tom, jak správně udržovat dřevěnou terasu aby nám dlouho vydržela.

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop