Objevte kouzlo sedlácké barvy

Objevte kouzlo sedlácké barvy

Komerční sdělení | Úterý, 21. září 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Sedlácká barva je produkt nové kategorie nátěrových hmot, který je speciálně zaměřen na zjednodušení nátěrového systému s maximálním prodloužením životnosti, tedy na snížení četnosti oprav. Je sice určena přednostně na surové dřevo, její možnosti jsou však mnohem širší.

Sedlácká barva je technicky komplikovaný, ale výjimečný produkt vyrobený na bázi uretanizované fermeže, oleje, hydrofobních vosků a speciálního pojiva. Promotory adheze zajišťují její extrémní přilnavost k povrchu, proto je velmi vhodná také k nátěrům kovových, minerálních, umělohmotných PVC podkladů, polykarbonátů, skla a povrchů s předchozími nátěrovými hmotami, které se nesmějí odlupovat a rozpadat.

SOKRATES-Sedlacka barva

Epoxidové podklady a neznámé umělé hmoty, PET, silon, teflon apod. odzkoušejte. Proto čisté železné podklady musí být opatřeny základní antikorozní barvou. Sedlácká barva je určena přednostně pro použití v exteriéru, tedy pro nátěry vchodových dveří, oken, opláštění budov, plotů, zahradního nábytku a podobně.

Staré dřevo musí mít stále ještě dostatečně soudržný povrch (nesmí se již rozpadat). Je také vhodná na řezné rány ovocných stromů, protože brání prorůstání plísní a hub do dřeva. Výsledný nátěr Sedláckou barvou je vysoce odolný vůči povětrnostním vlivům a poskytuje líbivý, na dotek velmi příjemný, pololesklý povrch, s dokonalým vykreslením textury dřeva.

Silně odpuzuje vodu. Zasychá pomalu a po zaschnutí je zcela bez dolepu. Nanáší se nejlépe štětcem v přiměřené vrstvě, která se dokonale vsákne. Zpevňuje povrch dřeva do hloubky, propenetrování zajistí přilepení okrajů fládru a zabrání tak odlupování. Sedlácká barva je extrémně krycí již při prvním nátěru, který je postačující pro interiér. Standardně se dodává v 15 severských odstínech. Tónování na další odstíny je možné.

SOKRATES-zahradni-dumSOKRATES-zidle-barvy

 

Více o barvách SOKRATES→

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Ochrana dřeva”

  • Jak a čím nejlépe chránit dřevo?

    Jak a čím nejlépe chránit dřevo?

    Aby byly dřevěné prvky ve stavbách schopny dlouhodobě plnit své funkce, je třeba vždy zvážit mnohé faktory týkající se vhodného výběru dřeviny, způsobu jeho opracování a zejména…

  • Dřevo venku natřít nebo nenatřít?

    Dřevo venku natřít nebo nenatřít?

    Dřevo je jeden z nejstarších stavebních materiálů. A také jeden z nejoblíbenějších. Dodává punc luxusu, pocitově hřeje a je potěchou pro oči. Pokud ho ale necháme venku, vystavené…

  • Impregnace dřeva se není třeba bát

    Impregnace dřeva se není třeba bát

    Chemické prostředky jsou neocenitelnými pomocníky při preventivní ochraně dřeva před škůdci. Impregnací ošetřujeme jak konstrukce, krovy a interiérové prvky uvnitř domu, tak i na…

  • Dřevěná terasa – jak zachovat její krásu

    Dřevěná terasa – jak zachovat její krásu

    Přinášíme vám pár užitečných zásad o tom, jak správně udržovat dřevěnou terasu aby nám dlouho vydržela.

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop