Velkoformátové dveře, které vám udělají radost

Velkoformátové dveře, které vám udělají radost

Komerční sdělení | Čtvrtek, 12. srpen 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Posuvné systémy dveří a oken mají jednu velkou výhodu. Šetří významně prostor, což dovolí uživateli nebo architektovi využít při návrhu interiéru rozměry na maximum a navíc také nepřekáží. Což je zas dobré z pohledu mobility. Velkoformátové dveře, o jejichž rostoucí popularitě netřeba se ani zmiňovat, vytváří i přirozenější kontakt interiéru s vnějším prostředím, čili zjednoduší vstup na terasu, zahradu apod. Tento koncept myšlení se uplatňuje nejen u stavby nových rodinných domů, případně u jejich rekonstrukcí, ale velké formáty posuvných dveří jsou v poslední době vidět i u bytů v nových bytových domech. Výrobci posuvných okenních systémů, jako například firma REHAU, kladou kromě velikosti také důraz na snadnou manipulaci.

Synego Slide – nový systém za příznivější cenu


Za ideální řešení považují mnozí HS portál, neboť komfort ovládání je bezkonkurenčně nejvyšší a s příchodem nových materiálů (jakým je kompozit) nabízí i neskutečně velké rozměry. HS portál dovolí uživatelům dokonce i reálný bezbariérový vstup. To však něco stojí. Firma REHAU přišla ale s novinkou, která sice nabídne o něco menší rozměry prvků, ale za to příznivější cenu – jedná se o systém SYNEGO SLIDE.

SYNEGO SLIDE bylo navrženo s cílem oslovit zákazníky, kteří ocení elegantní design subtilnější konstrukce a zajásají nad lehkostí ovládání. Jak je to možné? Profil SYNEGO SLIDE vychází ze standardní konstrukční hloubky 80 mm, ale je vybaven novým posuvným a uzamykatelným systémem, který de facto kombinuje vlastnosti HS portálu a PSK systému.

V praxi to znamená, že v první fázi otevírání dveří se posuvný prvek vysune o 1 cm z rámu, aby se tak dostal na kolejnici, která umožní jeho snadné odsunutí, jako by se jednalo o klasický HS portál.

Pevná část systému SYNEGO SLIDE je ukončena standardním SYNEGO sloupkem. Proto je také u posuvného prvku prosklená plocha viditelně větší, což působí elegantním dojmem. Kdo si proto potrpí na provedení takových detailů, bude naprosto spokojen.

Protože se posuvný prvek (křídlo) přitlačuje při uzavírání k rámu, vykazuje SYNEGO SLIDE dobré tepelně-izolační vlastnosti (hodnota Uf je do 1,2 W/m2K) a vynikající těsnost i vůči silnému dešti. I tak mohou být rozměry křídla slušně veliké, konkrétně 2 metry na šířku a 2,5 metru na výšku. Zasklení je klasické jako u SYNEGA, čili 51 mm. Hlukový útlum, který může být v některých rušných městských lokalitách důležitý, je okolo 43 dB.

Synego-Slide-dverni-systemy-Rehau-detail

Foto: REHAU

Synego Slide v široké škále barev


Nový systém SYNEGO SLIDE je použitelný u dveřních i okenních prvků, což přináší do interiéru novou atraktivní alternativu pro řešení stavebního otvoru. Praktické například v kuchyních nebo v obývacích pokojích. SYNEGO SLIDE si můžete pořídit ve všech odstínech podle vzorníku barev a designů KALEIDO COLOR včetně dřevodekorů WOODEC, anebo lze prvky opatřit hliníkovými obložkami.

Firma REHAU přispěla svým dalším inovativním řešením k větší svobodě v interiéru a k tomu ještě nabídla neuvěřitelně lehké ovládání společně s příznivější cenou.

Synego-Slide-system-Rehau-okno

Foto: REHAU

Jak systém Synego Slide funguje? Podívejte se na krátké video


Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop