Bezfalcové interiérové dveře vyšperkují moderní interiér

Bezfalcové interiérové dveře vyšperkují moderní interiér

Komerční sdělení | Pondělí, 04. červenec 2022 |

Přidat na Seznam.cz

Výběr interiérových dveří nenechávejte na chvíli, až bude všechno ostatní hotovo, ale naopak si to dobře rozmyslete a zahrňte už do projektových plánů. Hned vám vysvětlíme proč. Dnes máme na výběr z několika typů interiérových dveří. Ty klasické falcové můžete osadit i do starých zárubní, které v místnosti už máte, stačí je jen dobře změřit, ale na ostatní musíte místo správně připravit. U bezfalcových dveří je většinou nutná větší šířka stavebního otvoru.

Jak se liší bezfalcové dveře od klasických falcových?


Zatímco u falcových je dveřní křídlo zavěšeno přímo do pantů, a když jsou dveře zavřené, je jasně vidět jejich hrana (falc), která vystupuje do prostoru. Výhodou těchto dveří je mimo jiné fakt, že jejich konstrukce lépe těsní (takže neproudí chlad a průvan) a oproti bezfalcovým jsou také většinou levnější.

Díky bezfalcovým dveřím bude váš interiér vypadat od profesionálního bytového designéra. Bezfalcové dveře jsou moderní varianta, kdy jsou dveře v jedné rovině se zárubní, křídlo nemá profilovou hranu, proto lícují se zárubní. Mají totiž dveřní křídlo zarovnané do jedné roviny se zárubněmi a nevyčnívají ani o milimetr. Jejich panty jsou navíc skryté, takže ani ony nenarušují celkovou čistotu plochy.

Minimalistický čistý vzhled bazfalcových dveří


Bezfalcové dveře se vyznačují jednoduchou formou a se zárubní vytvářejí hladký povrch. V otevřené poloze vypadají hmotnější než ty s falcem. Skryté závěsy, které jsou po uzavření téměř neviditelné, jsou důležitou estetickou hodnotou, díky tomu dveře působí dojmem zabudování do zdi. Doporučují se pro moderní minimalistické interiéry doplněné jednoduchým nábytkem. Na výběr jsou v mnoha foliovaných a dýhovaných dekorech, s laminátovým povrchem nebo natírané ekologickou barvou s UV lakem, tak si můžete vybrat opravdu ty svoje, které budou vašemu interiéru slušet.

Dveře vypadají moderně a elegantně, určitě uspokojí milovníky designu a náročnější zákazníky. K bezfalcovým dveřím je ještě třeba dodat, že pokud si je objednáte, dostanete je vždy spolu s bezfalcovou obložkovou zárubní (do falcové by totiž zasadit nešly) a můžete si vybrat, zda si zvolíte variantu s viditelnými nebo neviditelnými panty.

Bezfalcové provedení dveří je možné u všech našich modelových řad. Uchycení dveří zajišťují vnější lomené panty nebo o něco nákladnější stylové skryté panty TECTUS, které ještě více podtrhnou estetickou čistotu a jednoduchost, které tyto dveře nabízí. Cena dveří poté odpovídá ceně konkrétního vybraného modelu s příplatkem za tento set. V bezfalcovém setu je již obsažen tzv. magnetický zámek, který zajišťuje tichý chod dveří.

DrevoaStavby.cz | MAND CZ | Bezfalcové dveře panty

Druhy zárubní k bezfalcovým dveřím


Bezfalcové dveře se vyrábějí ve čtyřech provedeních: bezfalcové dveře se zárubní na stěně, se zárubní zapuštěnou do stěny, se skrytými zárubněmi a s reverzním otevíráním. Součástí kompletu bezfalcových dveří je speciální bezfalcová zárubeň od stejného výrobce, která je osazená skrytými panty nastavitelnými až ve třech směrech, což při správné instalaci zajistí, že dveře hladce zapadnou do zárubně a vzniklá spára je po celém obvodu souměrná. Výsledkem jsou potom dveře s výjimečně čistými liniemi, které perfektně dotvoří styl vašeho moderního interiéru. U bezfalcových dveří musí být vždy zachováno pravidlo, že dveřní křídlo a zárubně jsou v rovině.

Bezfalcové dveře se zárubní na stěně


Stavební otvor pro obložkovou dřevěnou zárubeň s bezfalcovými dveřmi je standardních rozměrů, na stěnu se nainstaluje nízká obložka. Závěsy, chcete-li panty, jsou ukryty částečně v hraně křídla a částečně v zárubni.

Bezfalcové dveře se skrytými zárubněmi


Moderní varianta, kdy je zárubeň zcela neviditelná, má rám z kovu zcela schovaný pod omítkou, kde není vidět. Nepůsobí proto rušivým dojmem.

Bezfalcové dveře s reverzním otevíráním


Zárubeň i u tohoto typu tvoří s dveřmi jednu rovinu. Na hraně se sice nachází falc, ale při zavření není viditelný. Od ostatních druhů bezfalcových dveří se také liší tím, že křídlo otevíráme reverzně, tedy směrem do zárubně.

Trendy jsou skryté bezfalcové zárubně


Bezfalcové dveře se skrytými zárubněmi, které splývají se zdí, a tak vytváří nerušenou jednotnou linii dveří a stěny, se stávají současným hitem. S pomocí skrytých zárubní je minimalistický interiér doveden k dokonalosti. Dveřní komponenty jsou schované uvnitř. Toto moderní řešení totiž jednoduše, elegantně a důmyslně zamaskuje všechny konstrukční prvky do zárubně, případně do samotných dveří. Dveře pak neruší pohled na stěnu, prostě jsou moderním doplňkem interiéru.

Technologie skrytých zárubní představuje důmyslné řešení, instaluje se totiž přímo do zdi (proto je důležité počítat s tím už v projektu). Omítka je dotažena až na hranu neviditelné zárubně, která mizí právě pod ní. Také panty se skrývají v konstrukci samotné zárubně. I když je toto dveřní řešení skryté a minimalistické, zůstává funkční a odolné. Základem dveří se skrytými zárubněmi jsou hliníkové profily, které pak překryje už zmíněná omítka nebo vnější výmalba.

K dispozici jsou také bezfalcové dveře atypických tvarů, které využijete například při půdní vestavbě. Použít lze různé sešikmené nebo rozměrově upravené dveře, a to také bez nadpraží.

DrevoaStavby.cz | MAND CZ | Bezfalcové dveře

Jaké příslušenství musíte pořídit zároveň s bezfalcovými dveřmi


Bezfalcové dveře se osazují klasickým magnetickým zámkem, který zajišťuje tichý chod dveří, a třemi kusy skrytých pantů (standardně dodávané 2 panty snižují stabilitu křídla rámu, a tím vzniká nutnost častějšího seřizovaní spáry kolem bezfalcových dveří). Velkou popularitou si získala křídla s UZ zámkem – pouze klika bez spodního otvoru na klíč, což ještě více zjednodušuje minimalistický vzhled bezfalcových dveří.

Výběr interierových a vnitřních dveří →

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop