Hliníková střešní krytina - oblíbený a nadčasový materiál pro střechy dřevostaveb

Hliníková střešní krytina - oblíbený a nadčasový materiál pro střechy dřevostaveb

Komerční sdělení | Pondělí, 19. srpen 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Hliník je lehký, funkční a těší se dlouhé životnosti. Hliníková střešní krytina Prefa se vyrábí hned v několika ucelených systémových variantách a nabízí tak funkční řešení pro každou střechu dřevostavby i zděného domu.

Lehká střešní krytina budoucnosti

Lehké střešní krytiny dobře vypadají a jejich pokládka je snadná a rychlá. Prefa je specialistou na hliníkové střešní systémy budoucnosti. V katalogu najdete jak minimalistický design šablon, tak netradiční kousky jako falcovanou hliníkovou šablonu nebo věžovku, která se skvěle přizpůsobuje oblým tvarům a netradičním krovům. Hliníkové střechy tak nejsou jen doménou moderních dřevostaveb, ale poslouží i při renovacích a rekonstrukcích.

hlinikova-stresni-krytina-lehka-stresni-krytina-prefa-drevostavba-drevena-fasada-zahrada

Hliníková střecha nepodléhá korozi

Odolnost proti korozi z ní činí spolehlivého a dlouholetého partnera, který vás nezradí ani v nepřízni počasí. Materiál je chráněn vrstvou nátěru, který slouží jako pojistná vrchní vrstva. Samotný hliník totiž na vzduchu oxiduje a tvoří si tak přirozenou ochrannou vrstvu, která zabraňuje degradaci materiálu. Hliníková krytina tak přečká desítky let bez újmy a nezastaví ji ani UV záření.

hlinikova-stresni-krytina-lehka-stresni-krytina-prefa-drevostavba

Přes hliníkovou střechu neuslyšíte ani kapku

Kovové střechy jsou často spojovány s nadměrným hlukem. Lehké maloformátové hliníkové střechy Prefa jsou proto opatřeny tlumicím proužkem, který maximálně tlumí přenášené vibrace. Sníh se na střechu snáší zcela neslyšně a za deštivého počasí neuslyšíte víc než romantické ševelení kapek.

hlinikova-stresni-krytina-lehka-stresni-krytina-prefa-hlinikova-fasada-2


Na střešní krytinu Prefa získáte záruku až 40 let!


hlinikova-stresni-krytina-lehka-stresni-krytina-prefa-hlinikova-fasada

Lehké střešní krytiny nezatěžují krov

Hliníková střešní krytina váží asi 1/10 hmotnosti tradičních keramických nebo betonových tašek. Nezatíží tak krov a ani krátkodobé, avšak intenzivní zatížení sněhovou pokrývkou nebo poryvy větru, vás nerozhodí.

Právě proto jsou lehké střešní krytiny tolik oblíbeným řešením v horských oblastech. Lákají také majitele dřevostaveb, které mají často plochou či pultovou střechu. Hliníkové tabule však nejsou doménou plochých střech a svoji službu udělají i na klasické sedlové střeše.

hlinikova-stresni-krytina-lehka-stresni-krytina-prefa-drevostavba-drevena-fasada-hlinikova-fasada-bazen-zahrada

Barevnost hliníkových krytin

Barevnost hliníkových krytin je rozmanitá. Pokud si nevyberete z nabízených barev, můžete si nechat namíchat odstín na zakázku.

Trvanlivost barvy závisí zejména na kvalitě vrchního nátěru, který hliníkovou střešní tašku chrání.

hlinikova-stresni-krytina-lehka-stresni-krytina-prefa-drevostavba-drevena-fasada

Hliníkové střešní krytiny - chytré nadčasové řešení

Lehké střešní krytiny jsou chytrým nadčasovým řešením. Jsou vhodné pro novostavby i rekonstrukce a díky své nízké hmotnosti nemají velké nároky na krov. Samotná pokládka je rychlá a snadná. Pustit se do ní můžete sami, ale není na škodu vsadit na jistotu a zajistit si profesionální montáž hliníkové střechy na míru.

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Střecha”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop