Kvalitní řezivo pro dřevěné nosné konstrukce aneb z jakého dřeva je vaše střecha?

Kvalitní řezivo pro dřevěné nosné konstrukce aneb z jakého dřeva je vaše střecha?

Komerční sdělení | Středa, 16. únor 2022 |

Přidat na Seznam.cz

Při plánování stavby a hledání vhodného dodavatele střešní konstrukce většinou zohledňujeme především cenu dodávky, způsob provedení konstrukčního návrhu, důvěryhodnost a renomé firmy a další aspekty. Kvalita dřevěných konstrukcí jde nicméně ruku v ruce především s kvalitou použitého dřeva. Jaké řezivo bude na vaši stavbu použito? Jaký je jeho původ?

Výběr řeziva je zcela zásadním bodem celého procesu a dodavatelské firmy volí v této věci různá kritéria a postupy. Jedna z nich, trutnovský dodavatel střešních konstrukcí s téměř 30 letou tradicí – KASPER CZ, se s námi podělila o své zkušenosti a prozradila, proč její volba padla na řezivo dovážené až ze Skandinávie.

Kvalitní řezivo za přijatelnou cenu


Firma KASPER CZ se rozhodla ve svých dodávkách vazníků využívat S4S (čtyřstranně hoblované) sušené řezivo, které upřednostnila před řezivem katrovaným s nutností ošetřování impregnací. Důvodem byla především efektivnější a přesnější manipulace s takto zpracovaným materiálem. Při hledání vhodného dodavatele v rámci republiky narážela společnost stále na tentýž problém – kvalita tohoto typu řeziva, z jehož výrobou se u nás teprve začínalo, nedosahovala té od zahraničních dodavatelů a cena byla naopak několikanásobně vyšší. „V roce 2016 jsme se tedy na základě důkladného průzkumu trhu rozhodli pro Švédského dodavatele, který nabízel vynikající kvalitu řeziva a jeho opracování za přijatelnou cenu," vysvětluje Ing. Lenka Míková, vedoucí obchodu společnosti KASPER CZ.

DrevoaStavby.cz | Dřevěné nosné konstrukce KASPER CZ

Postupně, s přibývajícími zkušenostmi s výrobou tohoto druhu řeziva, se však jeho kvalita i u nás zlepšovala a probíhala tak mnohá vyjednávání také s českými firmami. Naopak cenová hladina materiálu od Švédského dodavatele vzhledem ke zvyšování cen vstupních surovin rostla. V návaznosti na tento vývoj se společnosti podařilo najít českého dodavatele, který splňoval jak kvalitativní, tak cenové požadavky. V současnosti tak nakupuje řezivo zhruba z poloviny v tuzemsku a z poloviny ve Švédsku. „Jsme rádi, že se nám podařilo snížit zhruba o polovinu množství dováženého materiálu, jelikož se jako firma snažíme jít dlouhodobě cestou ekologické zodpovědnosti a rádi podpoříme místní trh. Nechtěli bychom k tomu však přistoupit na úkor kvality našich produktů," objasňuje za závěr paní Míková.

DrevoaStavby.cz | Dřevěné nosné konstrukce KASPER CZ

KASPER CZ | Dřevěné nosné konstrukce→

kasper logo_red

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Střecha”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop