Tisk
Inteligentní dřevostavby budoucnosti

Inteligentní dřevostavby budoucnosti

Dagmar Šimonová | Úterý, 24. duben 2012 |

Přidat na Seznam.cz

Systém iNELS udělá z vaší dřevostavby inteligentní, komfortní a zábavné místo k bydlení. Už jste slyšeli o domě, který myslí za vás? Pomocí inteligentní elektroinstalace se dá řídit provoz domu od regulace vytápění a klimatizace, přes zapínání a stmívání světel, dálkové stahování žaluzií či rolet a spouštění spotřebičů, až po zabezpečení domu a ochranu celého majetku. Jak? Jednoduše. Stisknutím tlačítka, hlasovým povelem či zasláním SMS.

 

Inteligentní dům se systémem iNELSNemluvíme tu o žádné vzdálené budoucnosti. Právě naopak. Inteligentní budovy se rychle dostávají do popředí zájmu a stávají se realitou každodenního života. A jsou to právě dřevostavby, které se pro instalaci systému iNELS hodí nejlépe. Díky jejich sendvičové konstrukci jsou nejsnazší variantou pro zabudování všech potřebných rozvodů. Zatímco u zděných staveb se musí instalace složitě zasekávat do zdí, v dřevostavbě jde všechno rychle a čistě.

 

ikony resizePojďte se podívat, co všechno může váš dům udělat za vás. Místo složité a často namáhavé údržby si můžete v inteligentním domě jednoduše hodit nohy na stůl a v klidu relaxovat. No není to lákavá představa?

Topení, klimatizace

Topení, klimatizaceInteligentní elektroinstalace umožňuje nastavovat rozdílné teploty v jednotlivých místnostech domu pohodlně a z jednoho místa. Díky systému iNELS můžete ve svém domě jednoduše kombinovat různé druhy vytápění. Systém iNELS si sám ohlídá, který z topných zdrojů má použít a regulovat.

Osvětlení

OsvětleníSystém INELS umožňuje automaticky zapínat nebo stmívat osvětlení v různých místnostech, na příjezdové cestě nebo u vchodových dveří. Samozřejmostí je pak vypnutí všech světel v celém domě při odchodu nebo řazení jednotlivých zdrojů do skupin – například zahrada, příjezd k domu a podobně. Jednoduše pak můžete vypnout nebo zapnout celou skupinu.

Zábava, multimédia

Zábava, multimédiaMultimediální rozšíření iNELS znamená další posun v zábavě a pohodlí. Multimediální centrum celého domu disponuje úložným prostorem 1000 GB, na které můžete ukládat filmy, hudbu, fotografie i nejrůznější datové soubory. Ty pak jednoduše otevřete z kteréhokoliv počítače, televize nebo hudebního přehrávače v domě. Samozřejmostí je i připojení TV, ze které lze nahrávat oblíbené pořady.

Bezpečnost

BezpečnostSystém iNELS v sobě integruje elektrickou zabezpečovací signalizaci, která nedohlíží pouze na ochranu majetku jako takového. Při zadání kódu zabezpečovacího systému dům začne přemýšlet za svého zapomětlivého majitele. Vypne všechna světla, odpojí vybrané zásuvkové okruhy a ztlumí topení. Pokud si to přejete, jednou za čas přistoupí k simulaci přítomnosti svých obyvatel – v nepravidelných intervalech zapíná a vypíná osvětlení, či spouští venkovní rolety a odrazuje tak potenciální zloděje.

Meteostanice, počasí

Meteostanice, počasíVlastní meteostanice dokáže předpovídat počasí na tři dny dopředu. Informuje celkem o devíti meteorologických veličinách - rychlosti větru, tlaku, směru větru, teplotě, efektivní teplotě, rosném bodu, barometrické výšce, relativní vlhkosti a absolutní vlhkosti. Díky ní se rolety a žaluzie mohou samy přizpůsobit aktuálnímu počasí.

Ovládání rolet, žaluzií

Ovládání rolet, žaluziíRádi usínáte se zataženými roletami a budíte se s vycházejícími paprsky slunce? Se systémem iNELS to není žádný problém. V předdefinovanou dobu se rolety nebo žaluzie v ložnici automaticky vysunou. V létě naopak může systém při vhodném nastavení reagovat na intenzitu slunce a zatahovat a vytahovat žaluzie podle jeho pohybu. Díky tomu významně brání letnímu přehřívání.

Exteriér

ExteriérSystém iNELS samozřejmě sahá až za hranice vaší dřevostavby. Zalévá zahradu, pomocí soumrakového spínače spíná osvětlení bazénu a příjezdové cesty a ovládá venkovní kamerový systém. V případě vaší nepřítomnosti pošle ihned SMS zprávu o narušení bezpečnosti.

Ovládání

OvládáníAplikaci inteligentního systému iNELS můžete ovládat z panelů umístěných v domě nebo na dálku. Z mobilního telefonu, tabletu, PC nebo notebooku pomocí běžného internetového prohlížeče.

Domácí spotřebiče

Domácí spotřebičeNebezpečí požáru v inteligentním domě nehrozí, protože při odchodu odpojí bezpečnostní systém vybrané zásuvkové obvody, na kterých jsou napojeny spotřebiče, jež nemusí být při nepřítomnosti obyvatel aktivní. Jako jediné na trhu umí s naším systémem komunikovat domácí spotřebiče Miele, které systém na dálku nejen monitoruje, ale i zapíná a vypíná.

Vaše komentáře (2)

Nejnovější články v kategorii “Technická zařízení”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop