Kalendář

Měsíční přehled Týdenní přehled Kategorie Hledej Vytisknout

Realizace staveb dle principů trvale udržitelné výstavby

Kategorie: Seminář, přednáška
Datum: čtvrtek 20. listopad 2014 - 09:00
Konec:čtvrtek 20. listopad 2014 - 18:00
Kontakt: Národní stavební centrum s.r.o.
Bauerova 10
603 00, Brno ( areál BVV)
Tel. recepce: 541 152 515
Mob. recepce: +420 725 871 756
Email: info@stavebnicentrum.cz
Web: http://stavebnicentrum.cz

Seminář pro odborníky, místo konání: PRAHA, Jeseniova 1045/33, Praha 3

Jedná se o první den bloku V: Zásady realizace budov dle principů trvale udržitelné výstavby

Seminář je zaměřen na problematiku konstrukčního řešení staveb dle principů trvale udržitelné výstavby. V první části bude řešena urbanistická koncepce, principy řešení dispozice domu. U návrhu a konstrukčního řešení spodní stavby bude vysvětleno zakládání staveb s ohledem na principy trvale udržitelné výstavby. V úvodu budou vysvětleny možnosti zakládání staveb a druhy základových konstrukcí.

Dále se semináře zaměří na návrh a konstrukční řešení obvodového pláště, konstrukce střechy, velikost, poloha a optimalizace oken. Také bude vysvětlena relativní vzduchotěsnost obálky budovy (blower – door test), principy eliminace tepelných mostů a tepelných vazeb (konstrukční detaily). Závěr dopolední části se bude věnovat koncepci energetického a vodního hospodářství a zejména bude kladen důraz na odlišnosti náležitostí a koordinace stavby oproti „běžné" výstavbě.

Část věnovaná vrchní stavbě je rozdělena do dvou celků – oblasti dřevostaveb a oblasti zděných konstrukcí. Z oblasti dřevostaveb budou vysvětleny postupně materiály využívané pro obvodový plášť, a to nosná konstrukce, tepelněizolační vrstva, vzduchotěsná vrstva, vnitřní a vnější povrchy. Opomenuty nezůstanou způsoby provádění dřevostaveb a zásady návrhu a provádění těchto konstrukcí. Druhá část zaměřená na zděné stavby poskytne komplexní přehled o v současné době nejpoužívanějších zdících systémech a jejich specifikách (keramické tvarovky, tvárnice z lehkých betonů, betonové tvárnice, nepálené cihly, vápenopískové cihly, kámen).

Seminář zahrnuje celkem 4 dny: 20. a 21. listopadu a 4. a 5. prosince + exkurzi 19.11.

Bližší informace na http://stavebnicentrum.cz/seminare

 

Hledat v kalendáři

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop