Pozvánky

Tisk

POZVÁNKA na veřejnou montáž pasivního domu

Helena Petáková | Pátek, 10. leden 2014 |

Přidat na Seznam.cz

DSC 7517Partnerské firmy ARCHCON atelier a Dřevostavby BISKUP Vás srdečně zvou na první veřejnou montáž pasivního domu z masivních šroubovaných dřevěných panelů - DEKPANELŮ. Nabízíme návštěvníkům jedinečnou příležitost zažít proces montáže na vlastní kůži. Navíc umožníme osobní setkání s technickými odborníky.

KDY

Montáž bude zájemcům zpřístupněna v úterý 14. ledna 2014 od 12 do 16 hodin.

MÍSTO STAVBY

Kladno, Kladenská ulice za č.p. 1582

GPS

50°09'56.42 14°07'21.10

Popis projektu

kladno1Vlastní dům – obdélník o rozměrech 6,740 x 13,640 m – je dvoupodlažní se sedlovou střechou o sklonu 20°. V 1NP hlavní hmota expanduje na západ v podobě obdélníkové hmoty jídelny a pracovny, která je v 1NP odlehčená u obytného prostoru v místě kryté terasy. Odlehčená hmota tak plní potřebný přesah jižních a východních oken a tím tyto okna stíní. V 2NP hmotu užíváme jako příjemnou pobytovou terasu. Protáhlý tvar dále podpoří pokračování terasy v 1NP, která končí zapuštěným bazénem. Spojovacím krčkem klasický tvar domu propojujeme s jednoduchou hmotou garáže zastřešenou pultovou střechou. Střecha garáže a spojovacího krčku je vzájemně oddělena nízkou atikou. Spojovací krček tak umožňuje projít suchou nohou až ke vstupu do garáže. Na ploché střeše garáže a krčku umisťujeme fotovoltaické a solárně termické panely.

kladno3kladno4kladno5-1


Konstrukční systém: Šroubované masivní dřevěné panely

SL375621DEKPANEL D je masivní dřevěný panel určený pro nosnou konstrukci stěn bytových a občanských staveb. Panely DEKPANEL D jsou vytvořeny ze tří (případně pěti) vrstev vzájemně kolmo orientovaných hoblovaných prken tl. 27 mm. Vrstvy prken jsou vzájemně propojeny vruty rozmístěnými v pravidelném rastru. Horní a dolní okraje panelů jsou opatřeny páskami, které panel chrání před povětrnostními vlivy.

SL374501DSC 7521DSC 7533

Masivní dřevěné panely DEKPANEL D jsou určené pro nosné i nenosné konstrukce stěn rodinných, bytových a občanských staveb, ale i pro realizaci nástaveb a přístaveb ke stávajícím objektům.

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop