Tisk
Stavba dřevostavby - kvalita je podmínkou nutnou

Stavba dřevostavby - kvalita je podmínkou nutnou

Komerční sdělení | Středa, 22. srpen 2018 |

Přidat na Seznam.cz

Typickým investorem domu na bázi lehké dřevostavby není určitě člověk pasivní a znechucený nebo člověk, který kupuje výrobky, až když je mají skoro všichni. Výrobci dřevostaveb mají proto velký úspěch u lidí, kteří si rychle osvojují nové trendy.

Tito lidé nemají problém vstoupit do světa dřevostaveb a vybrat si dům realizovaný touto technologií – velmi dobře totiž vědí, že budou mít dům technologicky vyspělý, ekologický, energeticky úsporný a navíc rychle postavený. Na co by si však měl dát pozor zákazník, který chce dřevostavbu bez vad a pro něhož je prvotřídní kvalita „sine qua non", tedy podmínkou nutnou?

1. Hledat realizační firmu, jejíž firemní procesy „ladí" s hlavními výhodami dřevostaveb

Pro společnost Haas Fertigbau to platí - samozřejmostí je:

  • kratší doba výstavby (ve srovnání s tradiční zděnou výstavbou),
  • ekologická výstavba,
  • dobré tepelně izolační vlastnosti,
  • nízká energetická náročnost domu,
  • větší podlahová plocha
  • a konkurenční cena.

Řada lidí si myslí, že dřevostavba má být ve srovnání se zděnými domy levnější, ale to není pravda – dřevostavba má být zejména rychleji postavená a kvalitnější.

2. Být si vědom výhod, ale i nevýhod dřevostaveb

Klíčovou nevýhodou dřevostaveb jsou vysoké nároky na přesnost a důsledné provedení detailů. Výběrem špatné realizační firmy se může i z výhod dřevostavby stát její slabina.

Přesnost a provedení detailů ovlivňuje i způsob výstavby domů. U dřevostaveb jsou to nejčastěji:

  • Prvková staveništní montáž domu. Ze základních prvků jsou na staveništi postupně sestavovány a montovány jednotlivé stěny, stropy, střechy atd. Finální kvalita závisí na zkušenosti a odborné úrovni dodavatele. Realizace domu většinou probíhá v rozmezí 3 až 5 měsíců (včetně základů a přípojek).
  • Prefabrikovaná výroba domu ve výrobní hale s následnou montáží na staveništi. Zde jsou jednotlivé panely (stěnové, střešní, stropní) kompletizovány ve výrobní hale (stěny mohou být vybaveny zateplovacími systémy, okny apod.) a na staveništi smontovány. Výstavbu lze realizovat během 3 až 4 měsíců (včetně základů a přípojek).

Touto druhou cestou realizuje své dřevostavby společnost Haas Fertigbau Chanovice.

haas-fertigbau-prumyslova-vyroba-panelu-1haas-fertigbau-prumyslova-vyroba-panelu-2

Skutečnost u Haas Fertigbau Chanovice

  • Tradice a mezinárodní zázemí - Společnost Haas Fertigbau Chanovice s.r.o. vznikla v roce 1994 vstupem rodinného koncernu Haas do ryze české výrobní a stavební společnosti. Skupina Hass z bavorského Falkenbergu dnes zaměstnává přibližně 1000 lidí. Haas Fertigbau Chanovice s.r.o. patří mezi dlouholeté a významné členy Asociace dodavatelů rodinných domů (ADMD) v České republice. Za dobu své existence společnost vyrobila více než 2 200 rodinných domů. Kromě českého trhu působí také na  slovensku, v polsku, německu, rakousku, itálii, švýcarsku a francii.
  • Vysoký stupeň prefabrikace - Haas Fertigbau používá pouze dřevo, o kterém ví odkud pochází. Na linkách dosahuje vysokého stupně kompletace uvnitř i vně stěn (rozvody pro kabeláž, příprava pro toalety, umyvadla, kuchyňské linky, okna, venkovní parapety, předokenní rolety ap.). Vše je promyšleno do nejmenších detailů pro rychlou montáž domu. Na místě se nemusí nic vrtat a řešit, vše je již přichystáno z výroby. Hrubá stavba domu stojí během několika dnů.  Neustále zdokonalované konstrukční zásady a systémy přizpůsobené celoevropským normám a standardům jsou výrazným benefitem společnosti Haas Fertigbau Chanovice - zajišťují prvotřídní proces přípravy, výroby i samotné realizace výstavby.
  • Certifikace - Systém dřevostaveb Haas Fertigbau je atestován a certifikován na základě průkazných zkoušek. Špičkovou kvalitu rodinných domů Haas Fertigbau potvrzují tuzemské i mezinárodní certifikáty získané díky důkladným kontrolám.
  • Rychlost a pevné termíny - Termíny jsou stanoveny závazně ve smlouvě o dílo. Od začátku montáže stavby po předání domu na klíč to u Haas Fertigbau trvá garantovaných 80 pracovních dnů (tj. cca 4 měsíce). V dohodnutém termínu předá společnost investorovi hotový dům ve stavu, který za stejnou dobu není žádný dodavatel zděného domu schopen garantovat – čistý, komplet dokončený a připravený k nastěhování.
  • Dřevu a stavbám v Haas Fertigbau rozumíme - Vedle rodinných domů realizujeme i mateřské školky a školy, stavby sportovních a volnočasových areálů, ale i stavby, které slouží společenskému životu v obcích a městech.

haas-fertigbau-panelova-drevostavba-montaz-1thumb haas-fertigbau-panelova-drevostavba-montaz-2thumb haas-fertigbau-panelova-drevostavba-montaz-3


Každopádně dejte při výběru realizační firmy vždy přednost společnostem s dlouholetou tradicí a reálnými zkušenostmi v obrábění a zpracování dřeva. Velmi důležitá je férová cena, vysoká kvalita výroby, komplexnost nabízených služeb a to, aby montáž probíhala proškolenými a zkušenými odborníky.


 

jsou postupně sestavovány a montovány jednotlivé stěny, stropy, střechy atd. Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
gotop