Tisk
Dřevěný nábytek může být i zábavný

Dřevěný nábytek může být i zábavný

Dagmar Šimonová | Pondělí, 02. leden 2012 |

Přidat na Seznam.cz

Rádi se při dlouhých nákupech posadíte na blízkou lavičku? A co se při tom i trochu pobavit. Korejský designér Neulhae Cho přišel s nápadem, jak udělat sezení zábavnější a hlavně, jak přispět ke sblížení dvou náhodných cizinců. Už jen jeden drobný společný zážitek může znamenat malý zázrak.

Swingers Bench - Houpací lavičkaPři tvorbě díla nazvaného Švihácká lavička se Neulhae Cho nechal inspirovat houpačkou. Lavičku tvoří dvě židle, otočené k sobě zády a propojené ohnutou základnou. Pokud tak na jedné straně někdo sedí a přisedne si k němu kolemjdoucí, lavička se zhoupne. Podle autora má tak krom estetického hlediska dílo silný sociální podtext.

Humorná lavička se sociálním podtextem

Swingers Bench - Houpací lavička„Samozřejmě, že na lavičce mohou sedět a houpat se dva známí lidé, já si ale přestavoval situaci, kdy se na každý konec posadí jeden cizinec. Svým nečekaným zhoupnutím vyloudí lavička na jejich tvářích úsměv, díky kterému se alespoň částečně sblíží. Dílem jsem chtěl ukázat způsob, jak dosáhnout nečekaného přáteství s jiným člověkem," říká o svém návrhu zapáleně Neulhae Cho.


Líbil se Vám článek?
gotop