Jak by měla vypadat garážová vrata k moderním dřevostavbám?

Jak by měla vypadat garážová vrata k moderním dřevostavbám?

Redakce | Úterý, 27. leden 2015 | | Aktualizováno Čtvrtek, 25. duben 2019

Přidat na Seznam.cz

U moderních dřevostaveb je garáž již nezbytnou součástí vybavení domu, která zvyšuje komfort a pohodlí. Ideální umístění garáží se nedá obecně říci. Je individuální, podle konkrétního návrhu stavby a dispozic domu. Po domluvě s architektem vždy najdete tu nejlepší možnou variantu. Velmi důležitou součástí garáží jsou pak především garážová vrata. Jak by měla vypadat kvalitní vrata pro moderní dřevostavby? Tuto oblast si nyní detailněji popíšeme.

Vlastnosti garážových vrat

Ze všeho nejdříve se zaměříme na vlastnosti vrat, které jsou velmi důležité. Zejména pak tepelně-izolační vlastnosti. Dřevostavby v moderním provedení, ale vlastně i roubenky, poloroubenky a sruby jsou v současnosti konstruovány tak, aby byly jejich izolační hodnoty co nejvyšší. Nízkoenergetické dřevostavby jsou v současnosti považovány za standard. A právě garážová vrata zde hrají podstatnou roli, stejně, jako všechny ostatní druhy výplní stavebních otvorů. Pokud by vaše garáž promrzala, měly byste zbytečně vysoké výdaje za vytápění. Je třeba vybírat od ověřených výrobců, kteří využívají kvalitní vstupní materiály a vyrábí vrata pomocí moderních technologií. Jedině taková vrata jsou naprosto funkční.

vlastnosti garážových vrat

Typy garažových vrat pro rodinné domy

Typy vrat pro rodinné domy jsou celkem 3:

  • sekční,
  • rolovací a
  • posuvná.

Nedá se říci, že by jeden typ byl pro všechny druhy staveb výhodnější, než ostatní. Vždy to záleží na konkrétních dispozicích garáže, její velikosti a také na vás. Pokud budete chtít mít v garáži u stropu zavěšené třeba lyže, neměli byste volit sekční vrata. Každý typ má svá specifika. Proto doporučujeme vybírat vrata u výrobců s komplexním sortimentem. Ti vám totiž dokáží poskytnout nezaujaté a odborné poradenství o tom, který typ vrat bude pro vaši garáž skutečně nejlepší. Z českých výrobců nabízí komplexní sortiment například značka garážová vrata LOMAX.

typ garážových vrat lomax

Garážová vrata s imitací dřeva, kterou nerozeznáte od masivu

Moderní garážová vrata se samozřejmě vyrábí ze zateplených panelů. Ovšem i panely mohou disponovat vzhledem přírodního dřeva, takže jsou ideální pro dřevostavby. Konkrétně Lomax nabízí všechny druhy garážových vrat v opravdu věrných imitacích mnoha různých dřevin. Na první pohled vrata vypadají, jako by byla vyrobena z masivních prken.

garážová vrata s imitací dřeva

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop