Dvě mouchy jednou ranou

Dvě mouchy jednou ranou

Komerční sdělení | Úterý, 20. červen 2017 |

Přidat na Seznam.cz

Téma bydlení ve zdravém prostředí nabývá na významu a stále důležitější je při tom – kromě absence těkavých látek a emisí – i odvádění přebytku vlhkosti a CO2 ze vzduchu v místnosti. Roste tak význam stavebních materiálů, obkladů a povrchů, které dokážou rozhodujícím způsobem pozitivně ovlivňovat klima v místnosti.

Škodlivé látky se uvolňují nejenom ze stavebních materiálů, ale například i z nového nábytku, podlahových krytin, nátěrů nebo čisticích prostředků.

Adsorpcni schopnost jednotlivych materialu tabulkaŘešení? Fermacell greenline dokáže trvale vázat škodliviny ze vzduchu v místnosti a výrazně tak zlepšit kvalitu vzduchu a současně také kvalitu bydlení.

Vlhký vzduch v kombinaci se zvýšeným obsahem CO2 vnímáme v místnosti jako vydýchaný vzduch, odvádění přebytku vlhkosti je tak velmi důležité. Ve čtyřčlenné domácnosti se za den uvolní cca 10 až 15 litrů vody, v bytech může relativní vlhkost vzduchu po sprchování nebo vaření špičkově dosáhnout až 90 procent.

 Graf adsorpce vodnich parŘešení? Sádrovláknité desky fermacell poskytují, v porovnání se sádrokartonem či ostatními obkladovými materiály v dřevostavbách, podstatně lepší adsorpci vodních par.

Z grafu je také zřejmé, že sádrovláknité desky fermacell lze srovnat přímo s hliněnými omítkami, které jsou z hlediska odvádění vlhkosti známé jako vynikající povrchové materiály. Jejich nevýhodou je však vysoká cena a pracnost.

www.fermacell.cz

drevostavba-dreveny-chodnik-slunolam-modre-nebe-fermacell-james-hardie

Fermacell
v dřevostavbách

Jak na technické řešení dřevostavby s využitím systémových prvků Fermacell?

Stáhněte si bibli dřevostavbařů!

Cílem publikace je představení problematiky návrhu konstrukcí dřevostaveb od základních požadavků jako je:

  • statika a stabilita,
  • požární bezpečnost,
  • ochrana proti hluku,
  • tepelná ochrana a
  • ochrana proti vlhkosti,

přes detaily až po provádění konstrukcí na bázi dřeva, včetně legislativy v ČR a statických výpočtů.

Publikace je určena pro projektanty, architekty, provádějící firmy, studenty, ale i laiky.

STÁHNOUT BIBLI DŘEVOSTAVBAŘŮ


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop