Zdravý rodinný dům a maximálně čistý vzduch podle nových pravidel

Zdravý rodinný dům a maximálně čistý vzduch podle nových pravidel

Komerční sdělení | Úterý, 18. únor 2020 |

Přidat na Seznam.cz

Systém řízeného větrání s rekuperací tepla od firmy Zehnder zaručí maximálně čistý i zdravý vzduch a přispívá ke splnění aktuálních legislativních požadavků na výstavbu rodinných domů.

Směrnice NZEB zpřísňující pravidla pro výstavbu rodinných domů vstoupila v platnost k 1. lednu 2020. Stavbu domu s „téměř nulovou spotřebou energie" může významně usnadnit systém větrání od švýcarského výrobce Zehnder, který představuje současnou technologickou špičku v oblasti řízeného větrání s rekuperací tepla.

Nové nároky na stavbu rodinného domu

Nová směrnice o stavbě rodinných domů NZEB upravuje nároky na stavbu rodinného domu ve dvou oblastech:

  • Prvním je zateplení obálky budovy – celkový prostup tepla obálkou budovy má být od ledna 2020 o 12 % přísnější oproti stávajícím požadavkům.
  • Druhým požadavkem je spotřeba primárních zdrojů energie při modelovém provozu budovy. Zde se jako optimální jeví varianta vytápění pomocí kvalitního kondenzačního kotle s vysokou účinností nebo ještě lépe pomocí tepelného čerpadla.

V obou případech je systém řízeného větrání s rekuperací tepla Zehnder ideální možností, jak dokonale zaizolovanou obálku budovy nejen důkladně a úsporně vytopit, ale zejména jak zajistit uživatelům dostatečný přísun čerstvého vzduchu bez energetických ztrát.

Řízené větrání s rekuperací tepla

Mnoho výzkumů již prokázalo, že nevětrané prostředí má přímý dopad na koncentraci, efektivitu práce, ale i na kvalitní odpočinek a na celkovou zdravotní kondici vůbec. Se systémem řízeného větrání mohou okna zůstat zavřená, prostory budou i tak nepřetržitě zásobeny čerstvým, čistým vzduchem a zároveň bude snižován obsah CO2. Uživatelé domu ocení také jemné filtry, zachycující prach a částice pylu. Zpětným ziskem tepla lze navíc šetřit tepelnou energii, která se ztrácí při větrání oknem a dosáhnout významných finančních úspor.

rizene-vetrani-s-rekupreaci-tepla-rekuperacni-jednotka-zehnder-comfoair-q-350tr

Obr.: Komfortní větrací jednotka ComfoAir Q350

Komfortní i vysoce účinná rekuperační jednotka ComfoAir Q představuje ideální řešení větrání pro rodinné domy. Přivádí čerstvý vzduch, zajištuje optimální teplotou i vlhkost a má působivě tichý provoz.

Čisté rozvody = čistý vzduch

Systémy komfortního větrání Zehnder jsou technologicky natolik vyspělé, že provoz všech zařízení a systémových komponent je zcela hygienický a bez vzniku průvanu.

„Díky několika patentům a inovativním technologiím, které používáme ve výrobě, vyrábíme rozvody vzduchu z nezávadné umělé hmoty. Rozvody vzduchu od švýcarského koncernu Zehnder jsou vysoce hygienické, atestované a extrémně snadno se instalují. Jejich hladký vnitřní povrch Clinside výrazně zamezuje usazování nečistot. Pro jejich čištění zapůjčujeme čistící sadu s rotujícím kartáčem s připojením na vysavač. Mechanické čištění doporučujeme dle potřeby nebo cca.1x za 7 let. V běžném rodinném domě je to pro dvoučlenný tým záležitostí cca.3 hodin, " uvádí Roman Šubrt ze společnosti Zehnder.

rizene-vetrani-rozvody-vzduchu-trubka-zehnder-comfotube90- s-povrchem-clinside

Obr.: Hygienické a snadno čistitelné rozvody vzduchu, větrací trubka ComfoTube 90

Švýcarská kvalita = dlouhá životnost

Zehnder představuje technologickou a designovou špičku v oboru řízeného větrání s rekuperací tepla. Kvalitu řešení mj, potvrdil i nezávislý a renomovaný německý Institut pasivních domů (Passive House Institute) ve studii, která porovnává větrací jednotky dostupné na evropském trhu.

Systém společnosti Zehnder oslovil odborníky skvělými parametry a oprávněně získal certifikát kvality vydaný touto organizací (výsledky studie).

zehnder-certificate-passivhouse

  • Banner

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop