Nový systém podlahového vytápění fermacell® Therm25 nabízí zcela nové možnosti

Nový systém podlahového vytápění fermacell® Therm25 nabízí zcela nové možnosti

Komerční sdělení | Čtvrtek, 29. září 2022 |

Přidat na Seznam.cz

Se systémem podlahového vytápění fermacell® Therm25 je nyní k dispozici rychlé a suché řešení pro instalaci podlahového vytápění. Zvláštní výhodou systému je jeho nízká hmotnost a malá instalační výška již od 35 mm. fermacell® Therm25 kombinuje vrstvu záklopu a podlahové vytápění v jednom systému.

Při rekonstrukci a modernizaci, zejména v podkroví, se často počítá každý centimetr výšky místnosti. Podlahovému vytápění se proto při plánování často nevěnuje pozornost. Zejména v oblasti rekonstrukcí nelze u běžných systémů podlahového vytápění vždy dodržet minimální instalační výšky. Se systémem podlahového vytápění fermacell® Therm25 má nyní společnost James Hardie Europe ve svém portfoliu vhodné řešení. Systém má malou výšku, relativně nízkou hmotnost a snadné a rychlé zpracování.

Díky suché pokládce je možné po podlaze chodit a používat ji již po 24 hodinách. Fermacell® Therm25 se skládá ze sádrovláknité desky fermacell® o tloušťce 25 mm. Horní strana je opatřena speciálním frézováním s koncovými oblouky pro pokládku trubek podlahového vytápění. Pro speciální půdorysy nebo dveřní otvory je k dispozici také pukový prvek fermacell® Therm25.

DrevoaStavby.cz | Systém podlahového vytápění fermacell ® Therm25

Systém je doplněn o další 10 mm silnou sádrovláknitou deskou fermacell®, která se lepí a šroubuje nebo sponkuje jako další vrstva (záklop) na prvky podlahového vytápění fermacell ® Therm25. Díky praktickým formátům 500 × 1 000 mm (fermacell® Therm25) nebo 500 × 500 mm (fermacell® Therm25 puky) lze podlahové topné prvky zpracovávat rychle a snadno.

Suchá instalace přináší cenné časové úspory, a tím i vyšší provozní přidanou hodnotu pro realizační firmy. Vzhledem k tomu, že se nemusí brát v úvahu doba schnutí, mohou následná řemesla okamžitě pokračovat v práci. Na finální povrchovou úpravu lze využít pružné podlahové krytiny (laminátové, textilní nebo PVC), stejně jako keramická dlažba nebo parkety a jiné krytiny ze dřeva.

Více informací o systému podlahového vytápění fermacell® Therm25→

gotop