Tisk
Nové luxusní domy z RD Rýmařov

Nové luxusní domy z RD Rýmařov

Redakce | Úterý, 27. říjen 2015 |

Přidat na Seznam.cz

Největší český dodavatel montovaných rodinných domů na bázi dřeva RD Rýmařov je v povědomí veřejnosti aktuálně fixován jako firma nabízející moderní a nanejvýš dostupné formy vlastnického bydlení. To rozhodně není málo. Nyní RD Rýmařov přichází s několika zajímavými a progresivními novinkami.

 

Když rodinné domy RD Rýmařov stavěné v desítkách a stovkách exemplářů úspěšně soupeří v zavedených a respektovaných anketách s víceméně unikátními produkty jiných dodavatelů, nezapomínají zástupci firmy při přebírání ocenění nikdy zdůraznit, že tyto stavby samozřejmě projektují zkušení architekti, ale zadání dává klient! Přesněji jeho kupní síla a jeho představy o rodinném bydlení současnosti.

Je příjemné konstatovat, že přibývá stavebníků, jejichž nároky rostou. Rostou v míře vyžadovaného komfortu i v provozních kvalitách fungování jejich domovů. A ještě příjemnější je seznat, že už i v Česku zformovaná střední třída dává své společenské postavení najevo mimo jiné také způsoby svého bydlení. Takže nová modelová řada rodinných domů s visačkou RD Rýmařov přichází v pravou chvíli.

Nové energeticky úsporné domy

Nové domy s označením Aurelianus, Honorius, Severus, Tiberius, Titus a Traianus představují v nabídce RD Rýmařov nesporné oživení. Svými rozměry i vybavením slibují vyšší obytný komfort a splňují také náročnější architektonické ztvárnění. A obvyklou přednost domů RD Rýmařov – nízké energetické nároky – si tyto nové domy drží zcela samozřejmě.

„Svým způsobem navazujeme na naše excelentní zahraniční projekty,“ říká obchodní ředitel a spolumajitel RD Rýmařov Jiří Pohloudek. „V Rakousku, v Německu, v Nizozemí či ve Švýcarsku opakovaně ukazujeme, že možnosti naší technologie nemusejí končit u běžných rodinných domků. A jsme si navíc jisti, že také u nás už nějaký čas existuje klientela, která pojem moderní vila dokáže spojit právě s představu montované dřevostavby.“

Nové domy s visačkou RD Rýmařov už na první pohled většinou sledují tendenci nabídnout větší obytné prostory než je běžně zvykem. Ale vysoká míra nadstandardu se promítá i do klíčových konstrukčních prvků a do vybavenosti těchto objektů. Týká se to například záměru využívat tepelné čerpadlo už v základní verzi, pochopitelně v kombinaci s podlahovým topením. Samozřejmostí je například i použití velmi kvalitních oken.

Aurelianus

AURELIANUS kamera 2 01Dům s typovým označením Aurelianus okouzluje nejen architekturou ve stylu aktuálně žádaných trendů, ale také přehledným dispozičním uspořádáním. A jako dřevostavba není v ničem méně přesvědčivý, než klasické zděné městské vily. Rozhodně slibuje příjemné pocity z bydlení a nabízí řadu atraktivních prvků. Patří mezi ně velkoryse koncipované rozlohy všech místností s dostatkem úložných prostorů a dále kryté terasy v obou podlažích. Svým obyvatelům tento dům dává příjemný pocit volnosti v požadovaném vysokém komfortu.

 

Honorius

HONORIUS 03Pokud mluvíme o domu nazvaném Honorius, musíme začít u typové řady bungalovů Largo, které se dlouhodobě řadí k nejžádanějším domům rýmařovské produkce. Přičemž bungalov se momentálně těší oblibě i velmi obecné, bydlení v jedné výškové úrovni přináší více žádaných kvalit.

Dům Honorius už tak vysokou míru pohodlí spjatého s bungalovy Largo ještě umocňuje. Obvykle přece jen sevřenější dispozice bungalovů je v tomto případě rozvolněna velmi zřetelným způsobem. Zastavěná plocha překračuje 300 čtverečních metrů, takže už nepřekvapí takřka 270 m2 ploch podlahových. Příslušenství počítá se dvěma koupelnami a zázemím úložných prostorů.

Severus

SEVERUS kamera 2Standardně stavěné plochostřeché domy typové řady RD Rýmařov Rohe dostávají ve variantě Severus luxusnější řešení interiéru i výrazně atraktivnější podobu. Jde o dům spíše městského pojetí, který určitě obstojí v prostředí klasických vilových čtvrtí, ale lze si ho představit také v aktuálně budovaných příměstských lokalitách. Vcelku umírněná koncepce dispozičního řešení obou podlaží domu příjemně kontrastuje s velkorysým pojetím teras navazujících na obytné části objektu.

V přízemí dostává vlastní zázemí částečně kryté terasy obývací pokoj a kompletně zakrytá je rovněž vstupní část domu, která zároveň plní funkci garážového stání. Zastropení nad všemi těmito prostory pak vytváří ve druhém podlaží rozlehlou plochu šedesáti čtverečních metrů, která zhruba z poloviny slouží zase jako terasa navazující tentokrát na ložnicovou zónu objektu, zatímco druhá polovina vytváří atraktivní zelenou střechu.

Tiberius

TIBERIUS 03Kořeny podoby a fungování rodinného domu Tiberius hledejme v největším z rýmařovských standardně stavěných domů Kubis Vario. Ten často bývá vzpomínán jako ideální skloubení funkčnosti s moderním pojetím dispozice, komfortem v obytné ploše a nadčasovým vnějším vzhledem. Jeho tvář výrazně poznamenávají dvě pultové střechy postavené proti sobě. Ke slunci obrácené průčelí čerpá tepelnou energii a světlo, aby je poskytlo obyvatelům domu.

Dům Tiberius navíc disponuje ještě velkorysejším užitím velkých jižně orientovaných oken s vysoce kvalitními trojskly a dále množstvím příjemných doplňků povyšujících poskytovaný obytný komfort. Dvěma podlažími je dům striktně rozdělen na společenskou a klidovou část.

Titus

TITUS 03Přímočaré tvary a zřejmá snaha obestavět co největší prostor za pomoci co nejmenších ploch obvodových stěn, jsou výsledkem snahy realizovat dům s co nejnižšími energetickými nároky. Stejnému cíli, jako ostatně u všech rodinných domů nabízených společností RD Rýmařov, slouží dřevo jako základní konstrukční materiál a vyspělé technologie spjaté s moderní montovanou dřevostavbou.

Dům Titus prvořadě charakterizuje maximální využití obestavěného prostoru a konstrukčně nekomplikované pojetí, které na čtvercovém půdorysu umožňuje více dispozičních variant. Tyto přednosti Titus zdědil po svých předchůdcích z typové řady City. Pod aktuálním pojmenováním však tato stavba nabízí také parkovací zázemí pro dvě auta a mimořádně praktický přilehlý sklad vhodný například pro uskladnění zahradního náčiní či sezónních sportovních potřeb.

Traianus

TRAIANUS 01Kvality nejlepších tradic stavebního stylu označovaného jako funkcionalismus jsou natolik silné, že tato architektura znovu a znovu láká nejen stavebníky rodinných domů, ale i projektanty. Ti se se svými vzory vyrovnávají velmi různě. Dům Traianus vyniká stylovou čistotou a otevřeným půdorysem. Prim v rámci konstrukčních procesů samozřejmě hraje dřevo, které, pokud jde o konečný výraz domu, vhodně doplňují rozlehlé prosklené plochy.

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop