Tisk
Studentský projekt pro práci a "glamping" v divočině

Studentský projekt pro práci a "glamping" v divočině

Michal Doležel | Pátek, 29. duben 2016 |

Přidat na Seznam.cz

Netradičně tvarované dřevěné domky s názvem Woodland Retreat vznikly během, šesti dnů v rámci spolupráce amerického architekta Keitha Moskowa a studentů architektury. Domky jsou určeny ke krátkodobému ubytování a práci uprostřed lesů.

 

Projekt Woodland Retreat má tři části. První z nich je určena ke krátkodobému ubytování. Nejde přitom o plnohodnotné domy, ale spíš zařízení pro „glamping“ (galmorous camping), tedy – řekněme – komfortnější kempování s vyšší estetickou přidanou hodnotou. Další část tvoří prostory pro každodenní práci, které jsou ale co nejvíce otevřené okolnímu prostředí a výhledům do lesů. Domky doplňuje dřevěné podium s lavičkami a ohniště. Studenti navrhli také nábytek vytvořený z dřevěných lamel.

glamping

 

Konstrukce domků je dřevěná spojená pomocí ocelových profilů. Na střechu doků netradičního tvaru byl použit průsvitný laminát. Využit byl také materiál získaný přímo na místě – chaty se nacházejí v borovém lese na severním svahu.

07

 

08

glamping
 

Foto: Keith Moskow

Michal Doležel

Již několik let popularizuji stavební technologie a design s drobným akcentem k trvalé udržitelnosti a přírodním materiálům. Chápu to jako poslání. Jsem také opatrný sadař a včelař teoretik.

Nejnovější články autora


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop