Mateřská škola na bázi dřeva - i díky deskám fermacell již žádná rarita

Mateřská škola na bázi dřeva - i díky deskám fermacell již žádná rarita

Komerční sdělení | Úterý, 11. prosinec 2018 |

Přidat na Seznam.cz

Pokud vedení obce a města uvažuje o nové mateřské školce a hledá rychlé a současně standardní a prověřené řešení, mělo by určitě zvážit výstavbu nové školky na bázi dřevostavby. Výhody této technologie jsou přesvědčivé, a i u nás už existuje dostatek projektantů a výrobců, kteří školky z prefabrikovaných konstrukcí umí zrealizovat rychle, dostupně a ve výborné kvalitě.

Podíl dřevostaveb na tuzemském trhu nepřetržitě roste a jeho výše se pomalu dostává na úrovně, běžné v zemích na západ a sever od našich hranic. Dřevostavby se prosazují nejen jako rodinné domy, ale staví se z nich i bytové domy či mateřské školy.

Materiály fermacell

Ve všech těchto sektorech se uplatňují dřevostavby se sádrovláknitými deskami a materiály fermacell. Tento moderní materiál pro suchý systém výstavby je používán na obvodových stěnách a na vnitřních, stropních a podlahových konstrukcích a školkám předává své typické přednosti:

  • vysokou stabilitu,
  • úsporné konstrukce,
  • flexibilní uspořádání půdorysu,
  • rychlou montáž,
  • dobrou zvukovou izolaci a
  • spolehlivou protipožární ochranu.

Investor nové školky se navíc může spolehnout, že použité konstrukce a materiály jsou certifikované v našich i evropských zkušebnách. Samozřejmostí dřevostaveb s fermacellem je:

  • zdravé klima v místnostech,
  • certifikát stavební biologie,
  • odolnost vůči nárazům a vlhkosti a
  • příjemný tepelný komfort.

Klíčové přednosti mateřské školy na bázi dřeva s materiály fermacell

Klíčovou předností mateřské školy na bázi dřeva s materiály fermacell je velmi krátká doba výstavby a rychlost užívání, kterou tradiční metody výstavby nejsou schopny garantovat. Ale atraktivní jsou i další parametry – vynikající akustické vlastnosti a vysoká požární odolnost. Ostatně dřevo je od přírody požárně bezpečný materiál.

Při použití fermacellu není problém ani v odolnosti stěn proti měkkým a tvrdým rázům, tak častým právě u mateřských škol. Samostatnou kapitolou je extrémně nízká energetická náročnost moderních dřevostaveb. Za pozornost stojí i promyšlená a systémová certifikace kvality u tuzemských výrobců.

Nové školky realizované s materiálem fermacell

Nejlepším doporučením jsou však hotové realizace. Řada obcí už dřevostavbu nové školky s materiály fermacell realizovala (např. Mladá Boleslav, Olomouc, Mukařov, v obci Prace či v Roztokách u Prahy). Je proto velmi snadné si ověřit, jak se jim tato cesta k novým kapacitám pro děti osvědčila.

drevostavba-materska-skola-na-bazi-dreva-fermacell-ms-olomoucdrevostavba-materska-skola-na-bazi-dreva-fermacell-hfb-ms-mukarov

 

MŠ Roztoky u Prahy

Investorem školky pro 50 dětí v Roztokách, dokončené v květnu 2018, bylo Město Roztoky, které výstavbu financovalo z vlastních zdrojů a z evropských fondů.

drevostavba-materska-skola-na-bazi-dreva-fermacell-ms-roztoky-u-prahyVedení obce rozhodlo už v roce 2016 o navýšení kapacit o cca 65–75 dětí, přičemž 50 míst měla poskytnout právě nová budova. Projekční kancelář Pilsprojekt, s.r.o. Plzeň navrhla přízemní nepodsklepený objekt o půdorysu 28,2 × 14,1 m.se sedlovou střechou o sklonu 15 °.

Jedná se o difuzně uzavřenou montovanou dřevostavbu z prefabrikovaných stěnových panelů, které jsou montovány na stavbě. V projektu je použit certifikovaný systém s atestem na konstrukce DP2, který využívá k oboustrannému opláštění sádrovláknité desky fermacell.

I tato školka se navíc může pochlubit maximální ohleduplnosti k lidskému zdraví a zdravotní nezávadností. Stavby s materiály fermacell patří do kategorie zdravého bydlení, k výrobě desek se používají výhradně přírodní materiály a konstrukce neobsahují žádné nebezpečné látky či lepidla.

fermacell-logo

Více informací o materiálech fermacell najdete na www.fermacell.cz.

drevostavba-dreveny-chodnik-slunolam-modre-nebe-fermacell-james-hardie

Fermacell
v dřevostavbách

Jak na technické řešení dřevostavby s využitím systémových prvků Fermacell?

Stáhněte si bibli dřevostavbařů!

Cílem publikace je představení problematiky návrhu konstrukcí dřevostaveb od základních požadavků jako je:

  • statika a stabilita,
  • požární bezpečnost,
  • ochrana proti hluku,
  • tepelná ochrana a
  • ochrana proti vlhkosti,

přes detaily až po provádění konstrukcí na bázi dřeva, včetně legislativy v ČR a statických výpočtů.

Publikace je určena pro projektanty, architekty, provádějící firmy, studenty, ale i laiky.

STÁHNOUT BIBLI DŘEVOSTAVBAŘŮ

 

Líbil se Vám článek?
  • Banner

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop