Tisk
RD Rýmařov: <small>spokojení zákazníci po 5 letech</small>

RD Rýmařov: spokojení zákazníci po 5 letech

Dagmar Čechová | Středa, 19. listopad 2014 |

Přidat na Seznam.cz

Víme, jak důležité jsou názory a zkušenosti těch, kteří bydlení v dřevostavbě poznali na vlastní kůži. Jelínkovi bydlí v bungalovu LARGO 122 ve Zibohlavech u Kolína už 5 let. Zeptali jsme se jich tedy, jak se jim bydlí.

LARGO 122Firmu RD Rýmařov jste si vybrali už před 5 lety, kdy ještě v ČR nebyly dřevostavby moc oblíbené. Co vás přesvědčilo rozhodnout se pro montovaný dům?
Především rychlost výstavby, velmi důležitou roli sehrál i přístup prodejce, p. Pýchy z Mladé Boleslavi, energetická úspora domu a reference, které jsme měli možnost ověřit na jiné stavbě. Sami jsme se pak přesvědčili o kvalitě odvedených prací i o tom, že konečná cena dle smlouvy se již nijak nezvýšila.

LARGO 122Vybrali jste si bungalov LARGO 122. Jaké individuální úpravy jste prováděli a jak se zvedla původní cena?
Vybrali jsme zrcadlově otočené provedení, dále šlo o malé prodloužení v jednom směru a změny vnitřního prostoru v kuchyni. Přáli jsme si venkovní žaluzie, posunovací dveře ze zádveří a do kuchyně, plus trám a sloup mezi kuchyní a obývacím pokojem. Cena domu se zvýšila o 500 tis. Kč.

LARGO 122Máte možnost srovnat bydlení v klasickém zděném domě (bytě) a dřevostavbě?
Předtím jsme bydleli ve 3. patře bez výtahu v bytovce 3+1 postavené v 70. letech minulého století. Byla již opotřebena a vyžadovala větší opravy, jako výměnu oken. Pro námi zvolený dům hovoří téměř bezbariérový přístup, klidné prostředí v příměstské části Kolína a nízká energetická náročnost.

LARGO 122Pozorujete nějaké změny na konstrukci domu? Splňuje stále parametry, jaké sliboval?
Naše dřevostavba od RD Rýmařov slibované parametry splňuje dokonale a nenašli jsme žádné zásadní nedostatky. Výrazné změny v konstrukci domu nejsou patrné, jen drobné praskliny mezi stropem a nosným trámem v jídelně.

LARGO 122Jaký zdroj a typ vytápění domu jste zvolili? Dřevostavba se rychle vytopí, protože zdi neakumulují teplo. Proto může ale i rychle vychladnout, což může vyvolat obavy z navýšení účtů za topení. Jak je to u vás?
Na pozemku byl jen přívod elektrické energie, a tak dům vytápíme 6 kW přímotopným kotlem Rejnok. Elektřinu používáme i na ohřev vody, svícení, vaření, napájení domovní čistírny a čerpadla ve studni. Za celých 5 let náklady na elektřinu nepřesáhly 37 tis. Kč za rok.

Řešili jste již nějakou reklamaci?
Ano, dvě se týkaly nekvalitního dílu navíjení venkovních žaluzií a jedna netěsnosti odtoku ze sprchového koutu. Všechny byly velmi rychle vyřešeny k naší spokojenosti.

Doporučili byste RD Rýmařov svým známým?
Několikrát se u nás zastavili neznámí lidé a chtěli vědět, jak jsme s dřevostavbou spokojeni a kdo nám dům stavěl. RD Rýmařov jednoznačně doporučujeme, protože s rychlostí výstavby i s kvalitou práce jsme velice spokojeni. Líbí se nám přístup firmy i dnes, kdy nabízí i dodávky domů se základovou deskou v ceně. Pokud někdo z rodiny bude stavět dům, je naším favoritem novinka Kubis 77.

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop