Časopis DŘEVO&stavby 2/2012
Tento článek vyšel v: Časopis DŘEVO&stavby 2/2012
Objednejte si krásně vonící výtisk časopisu s kvalitními fotografiemi pouze za 50 Kč
Objednat časopis
Tisk
Nic jiného než dřevostavbu už bych nechtěla

Nic jiného než dřevostavbu už bych nechtěla

Redakce | Pondělí, 22. srpen 2016 |

Přidat na Seznam.cz

Dům montovaný z dřevěných panelů má několik výhod. Tou hlavní je přitom rychlost výstavby. Dům je prakticky hotový přivezen na stavbu a během několika málo dní smontován. A že nejde o přednost jedinou, uvidíme v příběhu paní Jiřiny a jejího domu od společnosti ATRIUM s.r.o.

 

Proč jste si vybrala dřevostavbu?

Bydlení ve zděném domě, ve kterém jsem bydlela dříve, mě zrovna nenadchlo a přivedlo mě na myšlenku vyzkoušet jinou technologii. Společně s paní Novotnou ze společnosti ATRIUM jsem navštívila několik ukázkových, zabydlených domů a díky tomu mě dřevostavba přesvědčila – prostředí je uvnitř prostě lepší než v domě z cihel.

Jak jste se rozhodovala mezi typovým a individuálním projektem?

Jde o typový projekt zděného domu, který není přímo z nabídky firmy ATRIUM. Už před časem se mi tento dům líbil a pro ATRIUM nebyl problém jej přepracovat do systému pro dřevostavbu a provést při tom určité úpravy, které jsem si představovala.

DSC07524Co rozhodovalo při výběru dodavatele vašeho domu?

Vsadila jsem spíše na pocit než nějaké konkrétní argumenty. Od známých jsem dostala doporučení na firmu ATRIUM a konkrétně na obchodní zástupkyni paní Novotnou. Jednání s ní bylo velmi příjemné a celkově jsem měla z firmy dobrý dojem – a to rozhodlo.

Jak naplnil dům vaše očekávání?

Jsem spokojená. Velmi spokojená. Vyúčtování za loňskou zimu potvrdilo, co všichni slibovali – že provoz dřevostavby bude ekonomicky úsporný. Vytápíme elektřinou, krbová kamna jsme zatím nestihli nainstalovat.

DSC07563Pokud byste stavěli příště, zvolila byste opět dřevostavbu? Proč?

Jiný než dřevěný dům bych už nechtěla. Zaujala mě rychlost výstavby, uvnitř je mnohem příjemnější prostředí, vyhřeje se rychleji než zděný dům a teplo vydrží v interiéru ještě dlouho poté, co vypne topení. Mám pocit, že dřevostavba je prostě celkově mnohem útulnější než zděný dům, ve kterém jsem bydlela dříve.


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop