Tisk
David: <small>Vybrali jsme si to nejlepší</small>

David: Vybrali jsme si to nejlepší

Redakce | Čtvrtek, 15. září 2016 |

Přidat na Seznam.cz

Konstrukčním systémem této dřevostavby jsou sendvičové panely. V německých zemích se takovým domům říká Fertighaus – i ti, kdo nevládnou němčinou, určitě pochopí, že v sobě toto označení nese jednu z mnoha předností této technologie: dům je prakticky hotový přivezen na stavbu a během několika málo dní smontován. A rozhodně nejde o přednost jedinou.

 

Proč jste si vybrali dřevostavbu?

V našem případ rozhodovala rychlost výstavby, energetická náročnost, jistota konečné ceny celého díla. Společnost MS HAUS nám nabídla cenu na klíč jako finální částku za vrchní stavbu domu a také ji dodržela.

Jak jste se rozhodovali mezi typovým a individuálním projektem?

Opět hrála roli rychlost – typový projekt je takřka ihned k dispozici, tvorba individuálního projektu trvá dva až tři měsíce. Společnost MS HAUS nám nabídla podle námi zadaných požadavků několik různých variant prostoru i ceny. Nejvíce odpovídající projekt pak podle našich představ upravila bez jakýchkoli problémů k naší maximální spokojenosti.

MajitelCo rozhodovalo při výběru dodavatele vašeho domu?

Výběr dodavatele trval zhruba čtyři měsíce. Začínali jsme získáváním informací z internetu. Postupným prohledáváním jsme vybrali deset společností, které splňovaly základní naše požadavky – dům na klíč, bungalov, reference, vzorový dům, historie, umístění na webových stránkách a jejich obsah. Poté proběhla návštěva vzorových domů vybraných firem. Často jsme se bohužel setkali s neochotou prodejců a nezájmem o zákazníka. Ve výběru tak zůstaly pouze tři firmy, se kterými jsme začali blíže komunikovat. Zde již byl velkým favoritem pan Schmiedt z firmy MS HAUS. Poskytl nám relevantní informace a byl velmi ochotný, ke konečnému rozhodnutí přispěl i dohledný termín a konečná cena.

Jak naplnil dům vaše očekávání?

Maximálně. Užívání domu, předběžná cena energetické náročnosti i prostor, který jsme společně vybudovali, předčí naše očekávání. Dům jako takový nevyžaduje žádnou složitou nebo nákladnou údržbu a ve stejném duchu se snažíme řešit okolí celého domu. Pro terasu jsme zvolili bezúdržbový systém desek v imitaci dřeva, které nepotřebují žádný nátěr a netvoří třísky), stejným způsobem budeme řešit plot.

Pokud byste stavěli příště, zvolili byste opět dřevostavbu? Proč?

Jednoznačně ano. Je to stejné bydlení jako v jiném domě, jen je všechno podstatně rychlejší. Při stavbě dřevostavby není na parcele potřeba taková technika jako u ostatních typů staveb. Tím je zahrada podstatně rychleji obyvatelná. Naše měsíční náklady jsou 2500 Kč za elektřinu (topíme přímotopy) a 500 Kč za vodu – to je vše. Co víc si v dnešní době může člověk přát?

Montovaná dřevostavba v Jablonném v Podještědí
Realizace: MS HAUS, s.r.o.


Líbil se Vám článek?
gotop