Vybíráme z Adresáře

Tisk

Nové studie ORIGIS: jedinečné jako vy

Dagmar Čechová | Středa, 26. listopad 2014 |

Přidat na Seznam.cz

rekreační objekt u Sečské přehradyV Origisu nejdříve ze všeho mluvíte vy. Podělíte se o své zvyky, potřeby a představy ideálního bydlení. Na základě vašich specifických požadavků pak vznikne nová studie, ušitá na míru právě vám. Stejně tak, jako i tyto vyšly ze skutečných představ klientů společnosti Origis.

příbramPříbram

Do návrhu tohoto domu bylo nutné výrazně promítnout úzký podlouhlý pozemek.
Dispozice 5+kk nabízí dostatečné pohodlí pro 4 člennou rodinu, která jistě ocení i přímou vazbu na terasu s bazénem.
Dům splňuje podmínky pro získání dotace Nová zelená úsporám (NZÚ).

rekreační objekt u Sečské přehradySeč

Zde se jedná o menší rekreační objekt u Sečské přehrady, postavený z CLT panelů.
Kromě rozlehlého obývacího pokoje a ložnice pro hosty překvapí dvěma prostornými pokoji v horním patře. Velká obytná terasa s prosklením nabízí okouzlující a uklidňující výhled na přehradu.

prahaPraha 5

Tento dům se nachází ve staré zástavbě Prahy a tak jeho návrh podléhal místním regulativům.
Přední část základů kopíruje starý objekt, který se bude bourat, zadní část je navržena v modernějším stylu. Dvě samostatné bytové jednotky, které je možné snadno upravit na bezbariérový přístup, splňují podmínky pro získání dotace NZÚ.

říčany1Říčany

I další studie vyhovuje podmínkám programu Nová zelená úsporám. Je navržena na přehledný rovinatý pozemek na okraji města a na přání klienta jako otevřený prostor bez propojovacích chodeb S orientací obytných místností na jih tak dosáhl komfortně prosvětleného interiéru.

kladrubyKladruby

Tento dům byl navržen tak, aby zapadl do okolí jako typická venkovská stavba.
Jedná se o kombinaci zděného suterénu a patrové dřevostavby, umístěnou ve svažitém terénu. Při pohledu z ulice tak dům vnímáme jako přízemní, kdežto ze zahrady se před námi otevírají obě patra.

kokonín1Kokonín

I u této studie bylo třeba navrhnout dům do svahu. Vznikla tak vícepodlažní budova, kde jednotlivá patra mají uskočené úrovně a jsou propojená schodištěm. Dvě bytové jednotky se specifickými dispozicemi jsou vybaveny systémem vytápění Euroheat - podlahovým vytápěním, větráním i chlazením v jednom systému. I tento dům splňuje podmínky NZÚ.

 V přehledu studií společnosti Origis se můžete nechat inspirovat nejen těmito, ale i dalšími projekty. Stále však platí, že to vaše bydlení by mělo být jedinečné a zcela podle vašich představ a potřeb.

 


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop